Tomatsalat med basilikum, kapers, vilde ris og parmesanost

Brug sommerens friske, solmodne tomater i denne uimodståelige salat.

Tomatsalat

// Salatskål fra Kähler, bestik fra Artilleriet.

© Tia Borgsmidt

Tomatsalat med basilikum, kapers, vilde ris og parmesanost

Bruger du solmodne tomater, får du den bedste smag. Salaten er fyldig og uimodståelig og kan serveres, som den er, eller til et stykke fisk fra grillen.

4 personer

Det skal du bruge:

  • 100 g vilde ris
  • 500 g modne tomater, gerne forskellige sorter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 spsk. kapers
  • 50 g parmesanost
  • Olivenolie
  • Balsamicoeddike
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skyl risene, og kog efter pakkens anvisning. Afkøl risene.
  2. Skær tomaterne i både, eller hak dem. Pres hvidløg, og hak løget. Hak basilikum.
  3. Vend forsigtigt tomaterne med hvidløg, løg, basilikum og kapers.
  4. Riv parmesanosten, og vend den i salaten sammen med risene.
  5. Smag salaten til med olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber.