Grøn salat med bær, sprøde croutoner og lækker sennepscreme

Få opskriften på den skønneste salat, der mixer det sprøde med det søde. Har du lyst til en mere mættende salat, så suppler med lidt kogte kartofler.

Lille keramikskål fra keramiker Lone Schubert, stort fad privateje, bestik fra Artilleriet.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Grøn salat med bær, sprøde croutoner og lækker sennepscreme

4 personer

Få opskriften på den skønneste salat, der mixer både det sprøde og søde. Har du lyst til en mere mættende salat, så supplér med lidt kogte kartofler.

Det skal du bruge:

Sprøde croutoner

  • 4 skiver surdejsbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt

Sennepscreme

  • 1⁄2 dl piskefløde
  • 1⁄2 dl cremefraiche
  • 1 tsk. grovkornet dijonsennep
  • 1⁄2 tsk. flydende honning
  • Saft af 1⁄2 citron
  • Salt og peber

Sprød salat

  • 2 hjertesalater
  • 1 håndfuld krydderurter
  • 200 g hindbær
  • 200 g blåbær
  • Hindbærstøv

Sådan gør du:

Sprøde croutoner

  1. Skær brødet i tern, og vend med olivenolie.
  2. Fordel brødet på en bageplade med bagepapir.
  3. Krydr med salt, og bag det i ovnen ved 200° varmluft i ca. 8 min., til det er godt sprødt.

Sennepscreme

  1. Pisk fløden til skum.
  2. Vend den dernæst med cremefraiche, grovkornet dijonsennep, flydende honning og citronsaft.
  3. Smag til med salt og peber.

Sprød salat

  1. Skyl salaten, og slyng den tør.
  2. Del salaten i blade, og vend forsigtigt med sennepscreme og dernæst med krydderurter.
  3. Fordel salaten i et fad, og top med sommerbær og sprøde croutoner.
  4. Drys med hindbærstøv.

LÆS OGSÅ: Fyldig salat med hjemmelavet goma dressing.