Grøn salat med bær, sprøde croutoner og lækker sennepscreme
4 personer
Få opskriften på den skønneste salat, der mixer både det sprøde og søde. Har du lyst til en mere mættende salat, så supplér med lidt kogte kartofler.
Det skal du bruge:
Sprøde croutoner
- 4 skiver surdejsbrød
- 2 spsk. olivenolie
- Flagesalt
Sennepscreme
- 1⁄2 dl piskefløde
- 1⁄2 dl cremefraiche
- 1 tsk. grovkornet dijonsennep
- 1⁄2 tsk. flydende honning
- Saft af 1⁄2 citron
- Salt og peber
Sprød salat
- 2 hjertesalater
- 1 håndfuld krydderurter
- 200 g hindbær
- 200 g blåbær
- Hindbærstøv
Sådan gør du:
Sprøde croutoner
- Skær brødet i tern, og vend med olivenolie.
- Fordel brødet på en bageplade med bagepapir.
- Krydr med salt, og bag det i ovnen ved 200° varmluft i ca. 8 min., til det er godt sprødt.
Sennepscreme
- Pisk fløden til skum.
- Vend den dernæst med cremefraiche, grovkornet dijonsennep, flydende honning og citronsaft.
- Smag til med salt og peber.
Sprød salat
- Skyl salaten, og slyng den tør.
- Del salaten i blade, og vend forsigtigt med sennepscreme og dernæst med krydderurter.
- Fordel salaten i et fad, og top med sommerbær og sprøde croutoner.
- Drys med hindbærstøv.
LÆS OGSÅ: Fyldig salat med hjemmelavet goma dressing.