Bagt sød kartoffel med havrefraiche

Prøv noget nyt og erstat den klassiske bagte kartoffel, med en sød kartoffel. Skønt, vegansk tilbehør.

Den søde kartoffel er for alvor ved at vinde indpas i de danske køkkener, og det er forståeligt. Den søde ‘batat’ får nemlig en cremet konsistens og delikat smag, når den tilberedes. Her serveres den helt enkelt med havrefraiche, hakkede mandler og den mellemøstlige krydderiblanding dukkah. Tallerkenerne er fra Viki Weiland, og den lille keramikskål er fra Muji. Teskeen er fra Artilleriet.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Bagte søde kartofler med havrefraiche

4 personer

Der er noget selvforkælelse over de bløde søde kartofler, som her serveres med vegansk havrefraiche og et drys velkrydret dukkah.

Det skal du bruge:

Dukkah

  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. peberkorn
  • 2 spsk. mandler
  • 2 spsk. hasselnødder
  • 1 tsk. flagesalt

Bagte søde kartofler

  • 4 søde kartofler, mellemstørrelse
  • 1 dl vegansk havrefraiche
  • Evt. 1 bundt koriander

Sådan gør du:

Dukkah

  1. Kom spidskommen, fennikel og peberkorn på en pande, og rist, til det begynder at dufte og rive lidt i næsen.
  2. Kom krydderierne i en morter, og stød dem.
  3. Hak mandler og hasselnødder, og vend med krydderier og flagesalt.

Bagte søde kartofler

  1. Skrub kartoflerne, og tør dem godt. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved 200° varmluft, til skindet bliver mørkt, og kartoflerne føles møre.
  2. Skær et snit i de lune kartofler, og servér dem med lidt havrefraiche, og drys dukkah over. Krydr med salt og peber, og servér evt. med frisk koriander.

TIP: Er du ikke veganer, kan du snildt anvende almindelig cremefraiche i opskriften.