
Snyde-æblekage med rosiner og kanelskum
Forkæl familien med en nem dessert i en ellers travl hverdag.
AfLone Kjær
Snyde-æblekage med rosiner og kanelskum
4 personer
Den her dessert er supernem. De saftige æbler steges i smør med brun farin, nødder og rosiner og vendes med knasende sprøde makroner og letpisket flødeskum med kanel. Det er smagen af efterår.
Det skal du bruge:
Stegte æbler
- 4 æbler
- 25 g smør
- 50 g brun farin
- 50 g valnødder
- 50 g rosiner
- 150 g makroner
Kanelskum
- 2 dl piskefløde
- Stødt kanel
Sådan gør du:
Stegte æbler
- Skær æblerne i kvarter.
- Fjern kernehusene, og skær æblerne i tynde både.
- Smelt smørret på en pande, og steg forsigtigt æblerne i smørret, og vend med brun farin, til æblerne karamelliserer lidt.
- Tag æblerne af panden.
- Hak valnødderne, og vend dem forsigtigt med æblerne sammen med rosinerne.
- Knus makronerne, og vend dem med æblerne.
Kanelskum
- Pisk fløden til skum, og smag til med kanel.
- Fordel æblerne i skåle sammen med kanelskum.