Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan har du aldrig smagt kirsebærvin før

Glem alt hvad du tror, du ved om kirsebærvin.

© Frederiksdal Gods

Kirsebærvin som aldrig før

De fleste af os har dårlige associationer, når vi hører ordet kirsebærvin. Tankerne ledes måske tilbage til en mormor med en hang til den søde, klæge vin, eller måske til ungdommens drukture og kirsebærvin fra Aldi til 17 kr. per flaske.

Hvis du har lyst til at gøre op med den forestilling og smage en vin, som vil gøre de minder til skamme, er der godt nyt.

På Lolland ligger et gods, som er gået hen og blevet Danmarks største vingård.

De 24 hektar med Stevnskirsebær, der hører til Frederiksdal Gods, blev tidligere brugt til juice-produktion, men i dag er man lykkes med at specialisere sig i kirsebærvin og har taget produktionen til useete højder og har lavet en vin, der kan hamle op med selv de bedste vine.

Frederiksdal Kirsebærvin laves efter samme principper som vin på druer, og vinen lagres på egetræsfade.

Sortimentet er bredt, men især RØD, en mousserende version af kirsebærvinen med 40% pærer og en god syre, er værd at prøve og egner sig både som velkomstdrink, til kage eller med snacks.

Hvor andre af Frederiksdal Kirsebærvine kun findes i specialbutikker, kan RØD købes mere bredt, blandt andet i Føtex. Læs mere om Frederiksdal Kirsebærvin.

Relaterede Artikler