Fordelen ved at lave sin egen chaiblanding er den rene smag, som er velkrydret og usødet.
Af
Lone Kjær
— 12. oktober 2023
Hjemmelavet chaiblanding
Den færdige chaiblanding er en sød værtsgave, især hvis du kommer den i et lille fint glas. Brug et lille manilamærke til at skrive trækketid og tilberedning på, så modtageren ved, hvordan den velduftende te bør serveres.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
glas
2
spsk.
hele kardemommefrø
1
spsk.
hele nelliker
1
tsk.
sorte peberkorn
1
tsk.
fennikelfrø
4
stjerneanis
5
kanelstænger
200
g
assam (alternativt grøn te)
Sådan gør du
Rist kardemommefrø, nelliker, sort peber og fennikelfrø på en tør pande, til de begynder at dufte.
Stød krydderierne en smule i en morter.
Bland krydderier, stjerneanis og kanelstænger med teen, og fordel i to glas med tætsluttende låg – alternativt en lille dåse.
Teen brygges som almindelig te.
Bind et lille manilamærke omkring, og skriv trækketid på.
Teen smager bedst, hvis den spædes op med varm mælk.