Spiseligt julepynt: Lav dine egne peberkager

Hæng peberkagerne på juletræet, som julepynt - eller spis dem sammen med familien.

Brunkager
© Foto: Pernille Greve, Opskrift: Marie Melchior, Styling og design: Lone Monna

Peberkagefamilie

Hæng peberkagerne på juletræet eller spis dem sammen med familien.

Det skal du bruge:

Peberkage

  • 50 g smør
  • 500 g sukker
  • 2 dl mørk sirup
  • 2 dl vand
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. ingefær
  • 1 spsk. kardemomme
  • 1 spsk. natron
  • 1 kg hvedemel

Pynt

  • Diverse sukkerpynt og farvede glasurer – fri leg.

Sådan gør du:

  1. Smelt smør i en gryde. Tilsæt sukker og sirup, og rør rundt.
  2. Hæld det smeltede i en stor skål. Tilsæt vand, krydderier og natron.
  3. Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er jævn.
  4. Pak dejen ind i film, og lad den hvile på køl natten over.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Er den for klistret, så tilsæt lidt mere mel. Dejen skal være ca. 5 mm tyk.
  6. Udstik mænd, koner, dyr, stjerner, hjerter og juletræer.
  7. Tænd ovnen på 200°.
  8. Bag honningkagerne i 6-8 min.
  9. Afkøl kagerne på en rist, før de pyntes efter behag med sukkerpynt og glasur.

TIP: Lav et lille hul i toppen af kagerne, når de ligger på bagepladen. Lige når kagerne kommer ud af ovnen, så prik igen hul i de varme, bløde kager. Når kagerne er kolde, kan man trække snor igennem dem.

TIP: Dejen holder sig hele julemåneden på køl. Så bliver du ikke færdig med portionen, så gem den på køl til en anden dag.

© Foto: Pernille Greve, Opskrift: Marie Melchior, Styling og design: Lone Monna