
Spiseligt julepynt: Lav dine egne peberkager
Hæng peberkagerne på juletræet, som julepynt - eller spis dem sammen med familien.
AfMarie Melchior
Peberkagefamilie
Hæng peberkagerne på juletræet eller spis dem sammen med familien.
Det skal du bruge:
Peberkage
- 50 g smør
- 500 g sukker
- 2 dl mørk sirup
- 2 dl vand
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 spsk. ingefær
- 1 spsk. kardemomme
- 1 spsk. natron
- 1 kg hvedemel
Pynt
- Diverse sukkerpynt og farvede glasurer – fri leg.
Sådan gør du:
- Smelt smør i en gryde. Tilsæt sukker og sirup, og rør rundt.
- Hæld det smeltede i en stor skål. Tilsæt vand, krydderier og natron.
- Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er jævn.
- Pak dejen ind i film, og lad den hvile på køl natten over.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord. Er den for klistret, så tilsæt lidt mere mel. Dejen skal være ca. 5 mm tyk.
- Udstik mænd, koner, dyr, stjerner, hjerter og juletræer.
- Tænd ovnen på 200°.
- Bag honningkagerne i 6-8 min.
- Afkøl kagerne på en rist, før de pyntes efter behag med sukkerpynt og glasur.
TIP: Lav et lille hul i toppen af kagerne, når de ligger på bagepladen. Lige når kagerne kommer ud af ovnen, så prik igen hul i de varme, bløde kager. Når kagerne er kolde, kan man trække snor igennem dem.
TIP: Dejen holder sig hele julemåneden på køl. Så bliver du ikke færdig med portionen, så gem den på køl til en anden dag.