Hæng peberkagerne på juletræet eller spis dem sammen med familien.
Det skal du bruge:
Peberkage
50 g smør
500 g sukker
2 dl mørk sirup
2 dl vand
1 spsk. stødt kanel
1 spsk. ingefær
1 spsk. kardemomme
1 spsk. natron
1 kg hvedemel
Pynt
Diverse sukkerpynt og farvede glasurer – fri leg.
Sådan gør du:
Smelt smør i en gryde. Tilsæt sukker og sirup, og rør rundt.
Hæld det smeltede i en stor skål. Tilsæt vand, krydderier og natron.
Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er jævn.
Pak dejen ind i film, og lad den hvile på køl natten over.
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Er den for klistret, så tilsæt lidt mere mel. Dejen skal være ca. 5 mm tyk.
Udstik mænd, koner, dyr, stjerner, hjerter og juletræer.
Tænd ovnen på 200°.
Bag honningkagerne i 6-8 min.
Afkøl kagerne på en rist, før de pyntes efter behag med sukkerpynt og glasur.
TIP: Lav et lille hul i toppen af kagerne, når de ligger på bagepladen. Lige når kagerne kommer ud af ovnen, så prik igen hul i de varme, bløde kager. Når kagerne er kolde, kan man trække snor igennem dem.
TIP: Dejen holder sig hele julemåneden på køl. Så bliver du ikke færdig med portionen, så gem den på køl til en anden dag.