Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.
Med venlig hilsen, May Kjærsgaard, Digital redaktør
Hæng peberkagerne på juletræet eller spis dem sammen med familien.
Det skal du bruge:
Peberkage
50 g smør
500 g sukker
2 dl mørk sirup
2 dl vand
1 spsk. stødt kanel
1 spsk. ingefær
1 spsk. kardemomme
1 spsk. natron
1 kg hvedemel
Pynt
Diverse sukkerpynt og farvede glasurer – fri leg.
Sådan gør du:
Smelt smør i en gryde. Tilsæt sukker og sirup, og rør rundt.
Hæld det smeltede i en stor skål. Tilsæt vand, krydderier og natron.
Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er jævn.
Pak dejen ind i film, og lad den hvile på køl natten over.
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Er den for klistret, så tilsæt lidt mere mel. Dejen skal være ca. 5 mm tyk.
Udstik mænd, koner, dyr, stjerner, hjerter og juletræer.
Tænd ovnen på 200°.
Bag honningkagerne i 6-8 min.
Afkøl kagerne på en rist, før de pyntes efter behag med sukkerpynt og glasur.
TIP: Lav et lille hul i toppen af kagerne, når de ligger på bagepladen. Lige når kagerne kommer ud af ovnen, så prik igen hul i de varme, bløde kager. Når kagerne er kolde, kan man trække snor igennem dem.
TIP: Dejen holder sig hele julemåneden på køl. Så bliver du ikke færdig med portionen, så gem den på køl til en anden dag.