Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Speltsmåkager med anis

Speltmel og kokossukker giver kagerne en fantastisk sprødhed, og fennikel sørger for smag.

© Anders Schønnemann

Ca. 30 stk.

stjerneanis 2 stk. hele
fennikelfrø 2 tsk.
kanel 1 tsk. stødt
speltmel 250 g sigtet
bagepulver 1⁄2 tsk.
kokossukker 150 g (fås i fx Urtekram)
smør 150 g blødt
æg 1 stk.str.L
hasselnødder 30 g afskallede
æg 1 stk. til pensling

• Stød stjerneanis og fennikel i en morter, og bland med kanel. Sigt speltmel og bagepulver sammen, og rør krydderier og kokossukker i.
• Smuldrsmørretimelblandingen.
• Tilsæt ægget, og saml dejen.
• Form dejen til en pølse på ca. 25 cm.
• Hak nødderne.
• Pensl kagedejen med sammenpisket æg, og drys med hakkede nødder. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg på køl ca. 1 time. • Tænd ovnen på 175°.
• Skær dejen ud i 7-8 mm’s tykkelse, og læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ca. 10 min., og afkøl dem.

Relaterede Artikler