Speltsmåkager med anis

Speltmel og kokossukker giver kagerne en fantastisk sprødhed, og fennikel sørger for smag.

© Anders Schønnemann

Ca. 30 stk.

stjerneanis 2 stk. hele
fennikelfrø 2 tsk.
kanel 1 tsk. stødt
speltmel 250 g sigtet
bagepulver 1⁄2 tsk.
kokossukker 150 g (fås i fx Urtekram)
smør 150 g blødt
æg 1 stk.str.L
hasselnødder 30 g afskallede
æg 1 stk. til pensling

• Stød stjerneanis og fennikel i en morter, og bland med kanel. Sigt speltmel og bagepulver sammen, og rør krydderier og kokossukker i.
• Smuldrsmørretimelblandingen.
• Tilsæt ægget, og saml dejen.
• Form dejen til en pølse på ca. 25 cm.
• Hak nødderne.
• Pensl kagedejen med sammenpisket æg, og drys med hakkede nødder. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg på køl ca. 1 time. • Tænd ovnen på 175°.
• Skær dejen ud i 7-8 mm’s tykkelse, og læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ca. 10 min., og afkøl dem.

Relaterede Artikler