Speltsmåkager med anis

Speltmel og kokossukker giver kagerne en fantastisk sprødhed, og fennikel sørger for smag.

© Anders Schønnemann

Ca. 30 stk.

stjerneanis 2 stk. hele fennikelfrø 2 tsk. kanel 1 tsk. stødt speltmel 250 g sigtet bagepulver 1⁄2 tsk. kokossukker 150 g (fås i fx Urtekram) smør 150 g blødt æg 1 stk.str.L hasselnødder 30 g afskallede æg 1 stk. til pensling

• Stød stjerneanis og fennikel i en morter, og bland med kanel. Sigt speltmel og bagepulver sammen, og rør krydderier og kokossukker i. • Smuldrsmørretimelblandingen. • Tilsæt ægget, og saml dejen. • Form dejen til en pølse på ca. 25 cm. • Hak nødderne. • Pensl kagedejen med sammenpisket æg, og drys med hakkede nødder. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg på køl ca. 1 time. • Tænd ovnen på 175°. • Skær dejen ud i 7-8 mm’s tykkelse, og læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ca. 10 min., og afkøl dem.

Relaterede Artikler