Shortbread som stjerner med pistacie og birkes
De ser umiddelbart ikke ud af meget, men de smørbagte, søde småkager har en sprødhed, som gør dem meget uimodståelige.
AfCa. 50 stk.
Saltet smør 200 g
Sukker 125 g
Vanilje 1 stang, kornene heraf hvedemel 225 g
salt 1 knivspids pistacienødder 50 g usaltede
• Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
• Rør smør, sukker og vaniljekorn luftigt.
• Bland hvedemel med salt, og vend det i smør-sukker-massen sammen med finthakkede pistacienødder.
• Form dejen til en kugle, og pak den ind i husholdningsfilm.
• Lad dejen hvile i køleskabet ca. 30 min.
• Tænd ovnen på 160°.
• Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 3 mm, og udstik til fx stjerner. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i ca. 10 min., til de er gyldne.
• Afkøl kagerne på en bagerist.