Basisdej:
spelt- eller hvedemel 350 g, fint
sigtet fuldkornsmel 150 g, spelt eller hvede
vand ca. 3 ½ dl
gær 10 g
salt 10 g
Smuldr gæren fint i melet.
Tilsæt salt og vand, og bland og ælt dejen, til den er blank og elastisk.
Lad den hæve 1 time eller til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i stykker a 70 g.
Fold og rul hvert stykke til en kugle, og lad derefter kuglerne hvile under klæde i 5 minutter.
Drys bordet let med mel.
Tag en dejkugle, og flad den ud til et rektangel.
Fold de to længste sider ind mod midten. Vend dejstykket, så sømsiden vender nedad mod bordpladen, og lav to parallelle snit gennem dejen på langs men lad ikke snittene gå helt igennem i den ene ende.
Flet de tre dejstrimler, og slut med at trille begge ender til lange spidser.
Hæld sesamfrøene og lidt koldt vand op på hver sin flade tallerken.
Dyp fletningernes overside i lidt koldt vand, og dyp dem derefter i sesamfrøene.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve lunt og trækfrit i ca. 30 min. til de er næsten dobbelt størrelse.
Stil fletningerne i en 250° varm ovn, giv dem et pust vand med en vandforstøver, og bag i 12-15 minutter. Afkøl på en bagerist.