Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nem og lækker opskrift på tysk julestollen

Få opskriften på det lækre tyske julebrød, der er fyldt med rosiner, mandler og marcipan lige her.

© Foto: Pernille Greve, Styling og design: Lone Monna

Tysk julestollen

2 brød

Det skal du bruge:

  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 600 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 150 g blødt smør
  • 100 g mandler
  • 100 g rosiner
  • 100 g sukat
  • 200 g marcipan

Pynt:

  • 50 g smør
  • 100 g florsukker

Sådan gør du:

  1. Lun mælken i en gryde, til den er fingervarm. Smuldr gæren i mælken, og rør sammen, til gæren er opløst.
  2. Skyl appelsinen, og riv skallen helt fint. Kom appelsinskal, mel, sukker og salt i en stor skål. Tilsæt den lune mælk, æg og smør. Hak mandlerne, og ælt dem ind i dejen sammen med rosinerne og sukat. Ælt dejen sammen, til den er glat og smidig.
  3. Er dejen for klistret, tilsættes mere mel lidt ad gangen. Sæt dejen et lunt sted tildækket med et vådt viskestykke. Lad dejen hæve i en time.
  4. Tænd oven på 200°. Del dejen i to lige store stykker. Strø mel på bordet, og rul dejen ud til en stor oval på ca. 1½-2 cm’s tykkelse. Del marcipanen i to lige store stykker. Rul marcipanen til en tynd plade, der svarer til dejens omkreds. Læg marcipanpladen på dejen, og rul dejen som en roulade. Læg brødet med sammenføjningen nederst. Gentag proceduren til brød nr. 2.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir. Løft brødene over på pladen. Lad brødene efterhæve et lunt sted i en halv time.
  6. Bag julebrødene i 25-30 min., til de er gyldne.
  7. Pensl brødene med det samme med blødt smør.
  8. Si florsukker over i et tykt lag.