Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Mandelkage med portvinskompot

Den saftige mandelkage er lækker i sig selv, men portvinskompotten klæder den ualmindelig flot.

© Peter Kam

mandler 200 g
flormelis 100 g
revet appelsinskal 1 spsk.
revet citronskal 1 spsk.
appelsinsaft 2 spsk.
hvedemel 2 spsk.
bagepulver ½ tsk.
æg 4 store, deles i blommer og hvider
tærteform med løs bund på 24 cm
smør og bagepapir til formen

Smør formen, og dæk bunden med bagepapir. Kværn mandlerne – fx i en foodprocessor, de skal ikke smuttes. Bland dem med flormelis, revet frugtskal, appelsinsaft, mel og bagepulver. Pisk æggeblommerne heri.

Pisk æggehviderne stive, rør halvdelen i dejen og vend resten forsigtigt i.

Hæld dejen i formen, og bag kagen i den 170° varme ovn i 20 min. Lad den stå i den slukkede ovn i endnu 15 min., før den afkøles på en rist.

Portvinskompot:
portvin 2,5 dl, Tawny
muscovadosukker 100 g, mørk
kanel 2 stænger
vaniljestang 1 stk., flækket
nelliker 8 stk.
stjerneanis 1 stk.
appelsinskal 1 lang strimmel
tørrede frugter ca. 250 g blandede; figner, dadler, svesker, rosiner, abrikoser

Bland alt undtagen frugterne i en gryde. Opvarm lagen til kogepunkt, og lad den derefter simre ved meget svag varme og under låg i 1 time. Tilsæt frugter, lad dem simre med i endnu 15-20 min., og tag gryden af varmen. Gem kompotten i køleskabet til servering.