Lækre julestjerner med safran og remonce
Nyd dem, som de er, eller med lidt koldt smør.
AfLone Kjær
Julestjerner med safran og remonce
14 stk.
De søde safranstjerner er et rigtig lækkert lille stykke hjemmebag. De gemmer på sød remonce og smager af jul … og af mere. Nyd dem, som de er, eller med lidt koldt smør.
Det skal du bruge:
Dej
- ½ brev safran
- 1 spsk. kogende vand
- 1½ dl mælk
- 25 g gær
- 25 g smør
- 25 g sukker
- 1 æg
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. kardemomme
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. hakket sukat
- 2 spsk. soltørrede tranebær
- 50 g valnødder
- Ca. 350 g hvedemel
Remonce
- 150 g smør
- 50 g lyst rørsukker
- 100 g revet marcipan
- 1 æg til pensling
- Mandler til pynt
Sådan gør du:
Dej
- Opløs safran i kogende vand. Lun mælken, og smelt smørret heri. Hæld væsken i en skål, og opløs gæren heri.
- Tilsæt safran, sukker, æg, salt, kardemomme, vaniljesukker, hakket sukat, tranebær og hakkede valnødder.
- Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, til den er glat og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. en time.
Remonce
- Rør smør med sukker og revet marcipan til en remonce.
Samling
- Vælt dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et kvadrat.
- Smør remonce på dejen, og fold den sammen i tre lag mod midten.
- Udstik dejen til stjerner, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad dem hæve i ca. 15 min. Pensl med sammenpisket æg, og pynt med mandler. Bag stjernerne ved 200° i ca. 15 min., til de er gyldne.
TIP: Dejen kan også formes til snurrer. Når dejen er foldet sammen, skæres den ud i strimler af ca. 1½ cm’s tykkelse. Sno dem, og bind knude på dejen, så de formes til snurrer. Følg dernæst fremgangsmåden som til julestjernerne.