Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kryddermuffins med marcipanstjerner

De søde, letkrydrede muffins gemmer på små overraskelser af hvid chokolade.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Kryddermuffins med marcipanstjerner

12 stk.

De søde, let krydrede muffins gemmer på små overraskelser af hvid chokolade. Pyntes kagerne med stjerner af marcipan, smager de endnu mere af jul.

Det skal du bruge:

Muffins

  • 120 g hvid chokolade
  • 150 g smør
  • 150 g lyst rørsukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. stødt ingefær

Marcipanstjerner

  • 150 g rå marcipan
  • 75 g flormelis
  • 20 g glukose

Sådan gør du:

Muffins

  1. Hak chokoladen groft.
  2. Pisk smør og sukker tykt og cremet.
  3. Pisk æggene i et ad gangen.
  4. Bland hvedemel med bagepulver og krydderier, og vend det i dejen sammen med hakket chokolade.
  5. Fordel dejen i 12 muffinsforme, og bag kagerne ved 180° varmluft i 15-20 min., til de er faste og hæver fint op.
  6. Afkøl muffinsene på en bagerist.

Marcipanstjerner

  1. Ælt marcipanen med sigtet flormelis og glukose til en ensartet masse.
  2. Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis, og udstik til stjerner.
  3. Pynt kagerne med stjernerne.