Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kalkunfarsbrød med kastanjer og bær

© bobedre.dk

Til 6 personer

Tilberedning: 1 time 40 min. (Bærrene skal trække 1-2 døgn)

Bærkompot
150 g honning
1/2 dl rødvinseddike
200 g tranebær eller tyttebær, evt. en blanding
1 granatæble

Farsbrød
250-300 g kogte kastanjer, evt. fra dåse
4 tykke skiver franskbrød
11/2 dl piskefløde
3/4 kg frisk, hakket kalkunkød
2 hele æg
2 tsk. salt, gerne Maldon
sort peber, kværnet
evt. 1 finthakket kalkunlever
smør til formen

Til kompotten bringes honning i kog med rødvinseddiken. Tilsæt bær, og kog det hele i 1 minut. Lad bærrene trække 1-2 døgn. Dryp dem af, og bland med friske kerner fra et granatæble. Skær kastanjerne i mindre stykker. Hvis de er friske, skal de først koges eller bages 1/2 time. Skær skorperne af brødet, og læg skiverne i blød i piskefløden. Rør farsen sammen af det opblødte brød samt resten af ingredienserne. Kom farsen i en smørsmurt form (1 l), og bag farsbrødet ved 160° i ca. 11/2 time.

Tilbehør: Waldorfsalat
Til kalkun i mange afskygninger passer det glimrende med waldorfsalatens sødme og friskhed fra æbler og bladselleri.