© bobedre.dk

Kalkunfarsbrød med kastanjer og bær

Til 6 personer

Tilberedning: 1 time 40 min. (Bærrene skal trække 1-2 døgn)

Bærkompot
150 g honning
1/2 dl rødvinseddike
200 g tranebær eller tyttebær, evt. en blanding
1 granatæble

Farsbrød
250-300 g kogte kastanjer, evt. fra dåse
4 tykke skiver franskbrød
11/2 dl piskefløde
3/4 kg frisk, hakket kalkunkød
2 hele æg
2 tsk. salt, gerne Maldon
sort peber, kværnet
evt. 1 finthakket kalkunlever
smør til formen

Til kompotten bringes honning i kog med rødvinseddiken. Tilsæt bær, og kog det hele i 1 minut. Lad bærrene trække 1-2 døgn. Dryp dem af, og bland med friske kerner fra et granatæble. Skær kastanjerne i mindre stykker. Hvis de er friske, skal de først koges eller bages 1/2 time. Skær skorperne af brødet, og læg skiverne i blød i piskefløden. Rør farsen sammen af det opblødte brød samt resten af ingredienserne. Kom farsen i en smørsmurt form (1 l), og bag farsbrødet ved 160° i ca. 11/2 time.

Tilbehør: Waldorfsalat
Til kalkun i mange afskygninger passer det glimrende med waldorfsalatens sødme og friskhed fra æbler og bladselleri.