Julesalat med rødkål

En lækker salat til jul kan være tiltrængt. Denne julesalat er blandet af rødkål, granatæble og almindelige æbler.

© Anders Schønnemann

Salaten vil egne sig til både den traditionelle danske julemiddag, og give julefrokostens retter lidt sundt tilbehør. Skåle i keramik fra keramiker Aage Würtz.

Julesalat med rødkål og granatæble

Servér to slags sprød kål i samme salat som tilbehør til julemad, julefrokost eller solo til et stykke steg.

4 personer

Det skal du bruge til julesalaten med rødkål:

  • 2 julesalat
  • ½ rødkålshoved
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 2 æbler
  • 1 granatæble
  • 1 bundt koriander

Sådan laver du din julesalat:

  1. Skær bunden af julesalaten. Skær et X, og sæt dem i en høj skål med iskoldt vand. Når de har trukket sig sprøde, pilles bladene forsigtigt af og tørres godt. Snit salaten groft. Snit rødkålen fint og vend med julesalat. Drys kålen med salt og sukker og kram kålen godt.
  2. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
  3. Halvér granatæblet og pres kerner og saft over rødkålen. Hak koriander og vend i kålsalaten sammen med æblerne.