Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Julekage med valnøddemarcipan

Stadig lidt lun sætter vi denne wienerdejskage på bordet en af de første søndage i advent.

© Anders Schønnemann

2 store kager

Valnødder, 200 g
Sukker, 100 g
Æggehvider, 2 stk.
Smør, 50 g

Dej:
Mælk, 1?4l
Æggeblommer, 2 stk.
Sukker, 1 spsk.
Gær, 50g
Kardemomme, 1 tsk. stødt
Hvedemel, 500 g
Smør, 400 g
Rosiner, 1-2 dl
Æg, 1 stk. til pensling

•Kværn valnødder til groft mel, og vend med sukker, æggehvider og smør.
•Kom mælk, æg, sukker, gær og kardemomme i en skål, og pisk sammen.
•Rør ca. 400 g mel heri. Hvis dejen er meget klæg, tilsætter du mere mel.
•Rul dejen til en firkant på 35 × 35 cm, ca. 1?2 cm tyk.
•Skær smørret i helt tynde skiver, en osteskærer er en god ide.
•Fordel smørret på 2/3 af dejen. Fold dejen sammen i 3 lag, så den del uden smør foldes først ind, og derefter foldes dejen sammen på den anden led.
•Rul dejen ud igen, og fold den på samme måde 2 gange.
•Del nu dejen i to, og rul hver dej ud til en fir- kant, som lægges på hver sin bradepande.
•Smør halvdelen af valnøddemarcipanen ud på midten af dejen, og drys halvdelen af rosinerne herpå. Fold alle fire hjørner ind til midten af dejen. Gentag med næste dej, og fyld.
•Lad dejen hæve i 45 min. • Sæt varmluftsovnen på 225 °.
•Pensl med æg.
•Bag kagerne midt i ovnen i ca. 20 min.

Relaterede Artikler