Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Andesteg med rosiner, kanel og kumquat

Prøv denne lækre andesteg med bl.a. citron, oregano, maraschino, kanelstænger og rosiner. Penslet med honning.

© bobedre.dk

Til 4-5 personer
Rosinerne skal udblødes 1 døgn.

1 berberiand, 3,2-3,5 kg, frisk eller nænsomt optøet
havsalt
hvid peber og oregano (kan erstattes med sort peber)
1 citron

Fyld
100 g rosiner, gerne økologiske lyse sultanarosiner
1 dl maraschino eller anden god kirsebærlikør
2 kanelstænger
3-4 kumquat
1-2 æbler, coxorange eller pigeon

Til pensling
4 spsk. honning
1 appelsin

Rosinerne skal udblødes i maraschino i 1 døgn. Prik skindet, så fedtet kan løbe af, og gnid både ind- og udvendigt med salt og peberblanding. Kumquat og æbler halveres og puttes i anden sammen med de udblødte rosiner og kanel. Bind den fyldte and op med kødnåle og snor, før den sættes i ovnen. Dryp eller gnid anden med lidt citronsaft. Læg den med brystet opad på risten i en 180° varm ovn (varmluft 160°). Efter 1/2 time hælder du 5 dl kogende vand i bradepanden. Du skal regne med en stegetid på 50 min. pr. kg and. Smelt honning og friskpresset, siet appelsinsaft sammen, og begynd at pensle anden med det efter 1 time. Fortsæt med jævne mellemrum under stegningen. Tag anden ud, og læg den utildækket på et skærebræt i 20 min. før servering. Stegeskyen kan bruges til sauce (se fx opskriften herunder).

Andesauce med appelsinsmag
Brun hals, kråse og vinger i 1 spsk. andefedt med en skive selleri, en flækket porre og en gulerod. Hæld vand over, tilsæt 1 timiankvist og appelsinskal, og kog i 2 t. Skum og si bouillonen. Hæld stegeskyen fra anden i et fad, og sæt det i fryseren. Hæld skyen fra, når fedtet er stivnet. Bland skyen med bouillonen, og servér saucen rygende varm.

Relaterede Artikler