Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tomattærte med spinat, rosmarin og gedeost

Her kan du finde opskriften på den perfekte tærte til lune aftner eller til picnickurven.

Tomattærte med spinat, rosmarin og gedeost

© Tia Borgsmidt

Tomattærte med spinat, rosmarin og gedeost

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Mørdej

  • 120 g hvedemel
  • 60 g fuldkornsmel
  • 1 tsk. salt
  • 120 g smør
  • ca. 3 spsk. vand

Fyld

  • 1 kuglen mozarella
  • 100 g babyspinat
  • 200 g cocktailtomater
  • 3 kvist rosmarin
  • 100 g gedefeta
  • salt og peber

Sådan gør du:

Mørdej

  1. Bland hvedemel, fuldkornsmel og salt sammen i en skål.
  2. Smuldr smørret heri, og saml dejen med vandet.
  3. Pak dejen i husholdningsfilm, og stil på køl ca. ½ time.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer i størrelsen til din tærteform.
  5. Fordel dejen i en smurt form, prik den med en gaffel, og skær eventuelt kanterne til.

Fyld

  1. Skær mozarella i skiver, skyl og slyng spinaten tør.
  2. Damp spinaten, til den falder lidt sammen.
  3. Skær tomaterne i kvarte, og hak rosmarin.
  4. Fordel mozarella, spinat og tomater på tærtebunden, og drys med rosmarin og smuldret gedefeta.
  5. Krydr med salt og peber, og bag tærten ved 200 ° varmluft i ca. 20 min., til den er gylden.

Relaterede Artikler