Hovedret Tomattærte med spinat, rosmarin og gedeost Her kan du finde opskriften på den perfekte tærte til lune aftner eller til picnickurven. Af Lone Kjær — 04. juli 2019 #hverdagsmad © Tia Borgsmidt Tomattærte med spinat, rosmarin og gedeost Til 4 personer Det skal du bruge: Mørdej 120 g hvedemel 60 g fuldkornsmel 1 tsk. salt 120 g smør ca. 3 spsk. vand Fyld 1 kuglen mozarella 100 g babyspinat 200 g cocktailtomater 3 kvist rosmarin 100 g gedefeta salt og peber Sådan gør du: Mørdej Bland hvedemel, fuldkornsmel og salt sammen i en skål. Smuldr smørret heri, og saml dejen med vandet. Pak dejen i husholdningsfilm, og stil på køl ca. ½ time. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer i størrelsen til din tærteform. Fordel dejen i en smurt form, prik den med en gaffel, og skær eventuelt kanterne til. Fyld Skær mozarella i skiver, skyl og slyng spinaten tør. Damp spinaten, til den falder lidt sammen. Skær tomaterne i kvarte, og hak rosmarin. Fordel mozarella, spinat og tomater på tærtebunden, og drys med rosmarin og smuldret gedefeta. Krydr med salt og peber, og bag tærten ved 200 ° varmluft i ca. 20 min., til den er gylden. Relateret Hovedret Risotto med semidried tomater, burrata, mynte og basilikum Opskrifter Jomfruhummer-bruchetta med safran, tomat og oliven Hovedret Pasta med hjemmelavet tomatsauce, spinat og parmaskinke Hovedret Spinatfrittata med røget markel, purløg og tomatsalat Tilbehør Syltede små tomater med chili Hovedret En italiensk klassiker: Risotto med pancetta, spinat og gorgonzola