Tomattærte med spinat, rosmarin og gedeost

Her kan du finde opskriften på den perfekte tærte til lune aftner eller til picnickurven.

Tomattærte med spinat, rosmarin og gedeost
© Tia Borgsmidt

Tomattærte med spinat, rosmarin og gedeost

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Mørdej

  • 120 g hvedemel
  • 60 g fuldkornsmel
  • 1 tsk. salt
  • 120 g smør
  • ca. 3 spsk. vand

Fyld

  • 1 kuglen mozarella
  • 100 g babyspinat
  • 200 g cocktailtomater
  • 3 kvist rosmarin
  • 100 g gedefeta
  • salt og peber

Sådan gør du:

Mørdej

  1. Bland hvedemel, fuldkornsmel og salt sammen i en skål.
  2. Smuldr smørret heri, og saml dejen med vandet.
  3. Pak dejen i husholdningsfilm, og stil på køl ca. ½ time.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer i størrelsen til din tærteform.
  5. Fordel dejen i en smurt form, prik den med en gaffel, og skær eventuelt kanterne til.

Fyld

  1. Skær mozarella i skiver, skyl og slyng spinaten tør.
  2. Damp spinaten, til den falder lidt sammen.
  3. Skær tomaterne i kvarte, og hak rosmarin.
  4. Fordel mozarella, spinat og tomater på tærtebunden, og drys med rosmarin og smuldret gedefeta.
  5. Krydr med salt og peber, og bag tærten ved 200 ° varmluft i ca. 20 min., til den er gylden.