Hovedret Tomattærte med spinat, rosmarin og gedeost Her kan du finde opskriften på den perfekte tærte til lune aftner eller til picnickurven. Af Lone Kjær — 04. juli 2019 hverdagsmad © Tia Borgsmidt Tomattærte med spinat, rosmarin og gedeost Til 4 personer Det skal du bruge: Mørdej 120 g hvedemel 60 g fuldkornsmel 1 tsk. salt 120 g smør ca. 3 spsk. vand Fyld 1 kuglen mozarella 100 g babyspinat 200 g cocktailtomater 3 kvist rosmarin 100 g gedefeta salt og peber Sådan gør du: Mørdej Bland hvedemel, fuldkornsmel og salt sammen i en skål. Smuldr smørret heri, og saml dejen med vandet. Pak dejen i husholdningsfilm, og stil på køl ca. ½ time. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer i størrelsen til din tærteform. Fordel dejen i en smurt form, prik den med en gaffel, og skær eventuelt kanterne til. Fyld Skær mozarella i skiver, skyl og slyng spinaten tør. Damp spinaten, til den falder lidt sammen. Skær tomaterne i kvarte, og hak rosmarin. Fordel mozarella, spinat og tomater på tærtebunden, og drys med rosmarin og smuldret gedefeta. Krydr med salt og peber, og bag tærten ved 200 ° varmluft i ca. 20 min., til den er gylden. Relateret Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella Hovedret Snydetærte med ærter, asparges og spæd spinat Dessert Tærte med blodappelsin og marengs Forret Hvide asparges, sennepscreme og frisé i sprød tærte Hovedret Opskrift på asiatisk tomatsuppe med spicy peber-frugtsalsa Hovedret Opskrift på onepot-pasta med rejer og ricotta lavet i airfryer