Tigerrejer i en frisk nektarin- og rucolasalat

Få opskriften på den saftige og farverige salat her.

© Mads Mogensen - En blanding af rucola, ferskner og fennikel udgør et smukt sommerligt tableau til røde tigerrejer.

Nektarin, fennikel og rejesalat

(4-6 personer)

  • 2 meget modne nektariner, halveret, udstenet, i tynde både
  • 2 runde små fennikler, skåret i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern
  • (gem de grønne toppe fra fenniklen til dekoration)
  • 1 bundt rucola, revet i mindre stykker
  • 2 spsk. mynte, groft hakket

Citron-sennepsdressing:

  • 2 tsk. grov Dijonsennep med hele korn
  • saft fra 1 citron
  • skræl 2 stykker af en ubehandlet citron, brug kun det yderste, de hakkes meget fint
  • 60 ml olivenolie
  • salt

Marinerede rejer:

  • 125 ml olivenolie
  • 1 fed hvidløg, skåret i mindre stykker
  • 1 lille frisk chili, skåret i ringe
  • 1 tsk. citronsaft
  • 12 store rejer (ca. 250 g), pillede, behold skallen for enden af halen

Sådan gør du:

  1. Tag en mellemstor skål, og pisk olivenolie, hvidløg, citronsaft, chili og salt. Gem lidt af blandingen til at hælde over rejerne lige før serveringen. Hæld resten af marinaden i en plastpose sammen med rejerne. Luk, og marinér i køleskabet i 2 timer (eller op til 24 timer).
  2. Pisk sennep, citronsaft og citronskal til salatdressingen i en lille skål. Rør langsomt olien i, og smag til med salt.
  3. Varm en stor jernstegepande op til højeste temperatur i 2 min. Tilføj rejerne, og steg dem på mellemvarme, indtil de er lyserøde og gennemstegte i omkring 5 min.
  4. Bland i mellemtiden rucola, fennikel, mynte og skårede nektariner i en salatskål, og anret med grillede rejer og grønt fra fenniklen. Hæld med løs hånd citron-sennepsdressingen over, og servér, mens rejerne stadig er varme.

Relaterede Artikler