Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tigerrejer i en frisk nektarin- og rucolasalat

Få opskriften på den saftige og farverige salat her.

© Mads Mogensen - En blanding af rucola, ferskner og fennikel udgør et smukt sommerligt tableau til røde tigerrejer.

Nektarin, fennikel og rejesalat

(4-6 personer)

  • 2 meget modne nektariner, halveret, udstenet, i tynde både
  • 2 runde små fennikler, skåret i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern
  • (gem de grønne toppe fra fenniklen til dekoration)
  • 1 bundt rucola, revet i mindre stykker
  • 2 spsk. mynte, groft hakket

Citron-sennepsdressing:

  • 2 tsk. grov Dijonsennep med hele korn
  • saft fra 1 citron
  • skræl 2 stykker af en ubehandlet citron, brug kun det yderste, de hakkes meget fint
  • 60 ml olivenolie
  • salt

Marinerede rejer:

  • 125 ml olivenolie
  • 1 fed hvidløg, skåret i mindre stykker
  • 1 lille frisk chili, skåret i ringe
  • 1 tsk. citronsaft
  • 12 store rejer (ca. 250 g), pillede, behold skallen for enden af halen

Sådan gør du:

  1. Tag en mellemstor skål, og pisk olivenolie, hvidløg, citronsaft, chili og salt. Gem lidt af blandingen til at hælde over rejerne lige før serveringen. Hæld resten af marinaden i en plastpose sammen med rejerne. Luk, og marinér i køleskabet i 2 timer (eller op til 24 timer).
  2. Pisk sennep, citronsaft og citronskal til salatdressingen i en lille skål. Rør langsomt olien i, og smag til med salt.
  3. Varm en stor jernstegepande op til højeste temperatur i 2 min. Tilføj rejerne, og steg dem på mellemvarme, indtil de er lyserøde og gennemstegte i omkring 5 min.
  4. Bland i mellemtiden rucola, fennikel, mynte og skårede nektariner i en salatskål, og anret med grillede rejer og grønt fra fenniklen. Hæld med løs hånd citron-sennepsdressingen over, og servér, mens rejerne stadig er varme.

Relaterede Artikler