Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Svinekæber med kartoffelpuré, trøfler og rødvinsglace

En fantastisk velsmagende simreret, som med sikkerhed vil imponere.

Svinekæber med kartoffelpuré, trøfler og rødvinsglace

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - Møre svinekæber bliver serveret med en fløjlsblød kartoffelpuré rørt med trøfler og en rødvinssauce. Tallerkener i keramik fra Tina Marie Copenhagen Handmade, dybe skåle fra Royal Copenhagen, Bernadotte-bestik fra Georg Jensen, Regina-vinglas fra Holmegaard, vase og saltkar fra keramiker Viki Weiland og hørdug med flag fra Langkilde & Søn

Svinekæber med kartoffelpuré, trøfler og rødvinsglace

4 Personer

En velsmagende simreret gør sig godt som hovedret i en tid, hvor vi venter på forår.

Det skal du bruge:

Svinekæber

  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 8 afpudsede svinekæber
  • 2 spsk. hvedemel
  • 100 g pancetta i tern
  • Olivenolie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl balsamicoeddike
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl bouillon
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 50-100 g smør til montering
  • Flagesalt og peber

Kartoffelpuré med trøfler

  • 1 kg kartofler
  • 50 g smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 sort trøffel
  • Flagesalt og peber

Forårsgrønt

  • 1 bakke rucola
  • 1 bundt grønne asparges
  • Lidt olivenolie
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du:

Svinekæber

  1. Pil og hak løgene.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i fine små tern.
  3. Vend svinekæberne i hvedemel.
  4. Steg pancetta sprød i lidt olie i en stegegryde, og læg til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.
  5. Varm lidt olie i gryden, og svits løg, presset hvidløg og gulerødder.
  6. Tag grøntsagerne op.
  7. Hæld lidt olie i gryden, og brun kødet på begge sider.
  8. Tag kødet op, og kom pancetta og grøntsager tilbage i gryden.
  9. Hæld balsamicoeddike på – det river lidt i næsen, når det koger op.
  10. Lad det simre, til eddiken er kogt ind til det halve.
  11. Kom kødet i gryden, og hæld nu rødvin og bouillon ved.
  12. Tilsæt rosmarinkviste og laurbærblade, og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time.
  13. Tag svinekæberne op, og hold dem varme. Kog saucen lidt ind, montér med smør, og smag til med salt og peber.

Kartoffelpuré med trøfler

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i tern, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker.
  2. Kog kartoflerne møre uden salt.
  3. Hæld kogevandet fra, og gem det.
  4. Mos kartoflerne, mens du gradvist spæder til med lidt af kogevandet.
  5. Vend smør og olivenolie i puréen, så den får en appetitlig blød konsistens.
  6. Smag til med friskrevet trøffel, salt og peber.

Forårsgrønt

  1. Skyl rucolaen, og slyng den tør.
  2. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i 1 min.
  3. Afdryp, og skær dem i snitter.
  4. Vend med rucola og lidt olivenolie.
  5. Krydr med flagesalt og peber.

Servering:

  1. Anret kartoffelpuré i bunden af tallerkenerne.
  2. Top med svinekæber og rødvinsglace, og servér med forårsgrønt.