Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Stegt vesterhavspighvar med kartofler og eddikeskum

Thomas Herman elsker kombinationen af det salte og det syrlige, som her kommer frem i den stegte fisk og eddikkeskummet. Nye, perfekt kogte kartofler til – og hjemmelavede kartoffelchips på toppen. Sidstnævnte må du gerne snyde med, og købe en pose gode, økologiske i stedet ...

© Andreas Mikkel Hansen

Stegt vesterhavspighvar
pighvar 4 stykker a ca. 100 g, uden skind og ben
olivenolie til stegning
smør 1 lille spsk.
citrontimian 2 kviste
hvidløg 1 fed
salt

Dup pighvarstykkerne tørre for saft, drys dem med salt, og steg dem gyldne og sprøde i olivenolie et par minutter på hver side alt efter størrelse.

Tilsæt smør, citrontimiankviste og hvidløg i panden, lige før de er færdigstegte. Smørret vil bruse op og tage smag fra timian og hvidløg.

Vend de næsten færdige pighvarstykker i det brusende smør, men pas på, fiskestykkerne ikke bliver overtilberedt. De skal blot være lune indeni.

Perfekte kartofler
nye kartofler 200 g
korianderfrø 1 tsk.
løvstikke 1 stilk, frisk
smør
salt og sort peber

Skyl og skrub kartoflerne grundigt – friske, nye kartofler skrabes blot.

Kom dem i en kasserolle, dæk med koldt vand og tilsæt korianderfrø, løvstikke og godt med salt – vandet skal være næsten lige så salt som havvand.

Lad kartoflerne koge op ? stille og roligt. Træk dem fra den varme plade, når de har kogt ca. 5-8 minutter. Dæk gryden med låg eller folie, og lad kartoflerne trække færdig. Det tager ca. 20 min., men tjek med en kødnål.

Vend dem i lidt smeltet smør, og krydr med salt og sort peber.

Eddikeskum
En let og syrlig sauce til fisken. Eddikelagen skal du lige lave først, men så kan du også bruge resten som marinade til gode kogte grøntsager.

Eddikelage
lagereddike 1 dl
sukker 100 g
vand 1 dl
peberkorn 5 stk.
laurbærblad ½ stk.

grov sennep 1 tsk.
usaltet smør 160 g i tern
salt og peber

Kom eddike, sukker, vand, peberkorn og laurbærblad i en gryde. Kog blandingen igennem et par minutter, og si den.

Tag 1 ¼ dl fra, og gem resten – den kan du bruge til at marinere grøntsager i.

Lun lagen op i en gryde, tilsæt sennep, og blend smørret i med en stavblender – lidt efter lidt.

Når alt smørret er blendet i, må blandingen ikke koge igen – for så kan det ikke skumme.

Lige inden du serverer hovedretten, skummer du eddikesaucen ved at blende den hurtigt igennem med stavblenderen.

Anret den stegte pighvar på fire tallerkener, og kom de nykogte kartofler og kartoffelchips omkring. Afslut med eddikeskum, grøn olie og friske urter.

Relaterede Artikler