Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Stegt rødspætte med nye kartofler og salsa verte

Stegt rødspætte hører sig til, når det er sommer. Vi bytter i denne opskrift den traditionelle smørsauce ud med en frisklavet urtesauce. Lidt friskere og lettere, synes vi.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

kartofler 1 kg
courgetter 2
persille 2 håndfulde
kapers 2 spsk.
hvidløg 2 fed
dijonsennep 1 spsk.
olie 1 dl
salt og peber
citroner 2 stk
rødspættefileter 4 stk
hvedemel 2 dl
smør

Vask kartoflerne grundigt, og kog dem i en stor gryde med vand. Når der mangler 5 minutter af kogetiden, kommer du courgetterne i gryden. Kom persille, kapers, hvidløg, sennep og olie i en blender. Blend til sauce, og smag til med salt,
peber og en god sjat citronsaft. Drys fisken med salt, og vend den i melet. Steg gylden i smør, ca. 4 min. på hver side. Servér fisken med kartofler, courgette skåret i humpler, salsa verte og citron.
Grønt fad, Helbak, stribet skål, Summerhouse, Designer Zoo.

Håndplukket til dig