
Stegt rødspætte med nye kartofler og salsa verte
Stegt rødspætte hører sig til, når det er sommer. Vi bytter i denne opskrift den traditionelle smørsauce ud med en frisklavet urtesauce. Lidt friskere og lettere, synes vi.
AfOpskrift til 4 personer
kartofler 1 kg
courgetter 2
persille 2 håndfulde
kapers 2 spsk.
hvidløg 2 fed
dijonsennep 1 spsk.
olie 1 dl
salt og peber
citroner 2 stk
rødspættefileter 4 stk
hvedemel 2 dl
smør
Vask kartoflerne grundigt, og kog dem i en stor gryde med vand. Når der mangler 5 minutter af kogetiden, kommer du courgetterne i gryden. Kom persille, kapers, hvidløg, sennep og olie i en blender. Blend til sauce, og smag til med salt,
peber og en god sjat citronsaft. Drys fisken med salt, og vend den i melet. Steg gylden i smør, ca. 4 min. på hver side. Servér fisken med kartofler, courgette skåret i humpler, salsa verte og citron.
Grønt fad, Helbak, stribet skål, Summerhouse, Designer Zoo.