
Stegt makrel med let og friskt tilbehør
Bagte rødbeder og perlebrygsalat er perfekt tilbehør til den fede makrel.
AfLone Kjær
Perlebygsalat med makrel, rødbeder og brombær
Der er let sommermad på menuen, når den friske stegte makrel får godt selskab af bagte rødbeder, perlebyg og brombær.
4 personer
Det skal du bruge:
Perlebygsalat
- ½ kg rødbeder
- 100 g perlebyg
- 150 g friske brombær
- 100 g rucola
Makrel
- 1 frisk makrel
- 2 spsk. smør
Vinaigrette
- 1 spsk. eddike
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. flydende honning
- 3 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
Perlebygsalat
- Kog rødbederne i ca. 30 minutter, til de er møre. Hvis de er store, skal de koge lidt længere tid.
- Afdryp rødbederne, gnub skindet af, og skær rødbederne i mundrette stykker.
- Kog perlebyg i letsaltet vand i ca. 20 minutter, hvorefter de afdryppes. **
Makrel
- Rens makrellen, og filetér dem.
- Skær fileterne i mindre stykker.
- Varm olien på en slip let-pande.
- Rids fisken på skindsiden, og steg den ved god varme i ca. 3 minutter. Sænk varmen, og steg yderligere ca. 3 minutter.
Vinaigrette
- Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
- Vend bagte rødbeder med perlebyg, brombær og rucola. Dryp vinaigrette over, og servér med stegt makrel.
Makrel
Makrel er naturligvis en virkelig populær spisefisk, og for de fleste er frisk makrel indbegrebet af sommermad. I sensommeren er den dejlig fed i smagen, og kan nydes frisk fra grillen eller friskrøget. Den fede smag kalder på friskt og let tilbehør, og reven citronskal, friske urter og kolde saucer er gode legekammerater til den fede velsmagende fisk.
Brombær
Brombærbusken er nem at få til at gro, hvis du har en have, ellers må du på jagt i naturen, hvor brombærkrat ofte bugner med de søde sorte bær. Brombær er nok sensommerens smukkeste bær, og det vækker stor glæde hos dessert- og kageelskere, men bærret smager også guddommeligt i salater.