Sprød oksefilet med forårsgrønt

Delikat, enkel og utrolig velsmagende ret, som smager af dansk forår.

© Anders Schønnemann

Ønsker du en mildere kødsmag, kan kødet erstattes af kylling eller svinemørbrad.

4 personer

oksefilet eller oksemørbrad 1 stk., ca. 800 g olivenolie og smør til stegning nye kartofler 600 g, vaskede og med skræl nye gulerødder 1 bundt med top agurk 1 stk. babyspinat 100 g krydderurter 1 lille håndfuld

Mormordressing piskefløde 1 dl citron saft af 1 sukker 2 tsk. peber en smule

• Varm olie og smør i en stegegryde, og brun ved høj varme oksefileten, indtil den får en sprød, brun overflade. • Læg kødet i et fad, og steg det i ovnen ved 175°, til kernetemperaturen er 55°. • Tag kødet ud, og lad det hvile tildækket ca. 10 min. • Vask kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afdryp. • Skrub gulerødderne, og damp dem et par minutter. • Skær agurken i skiver på langs med en kartoffelskræller. • Skyl og slyng spinaten tør. • Vend kartoflerne med gulerødder, agurk og spinat, og fordel på tallerkener. • Pisk fløden til let skum. Tilsæt citronsaft, og justér smagen med sukker og peber. • Skær kødet i skiver, og anret på tallerkenerne. • Dryp dressingen over, og drys med krydderurter.

Relaterede Artikler