Spinattærte

Tilbage til 80’erne, hvor spinattærten hittede. Her i updatet version med moden ost.

© Anders Schønnemann

Jeg har for nylig genopdaget en gammel klassiker: spinattærten! Her er den lidt studentikose fetaost dog byttet ud med en blåskimmelost. Moden kvinde kræver moden ost …

Opskrift til 6-8 gode stykker

Bund:
smør 125 g, koldt
hvedemel 3 dl
solsikkekerner ¾ dl
salt ½ tsk.
koldt vand 1-2 spsk.

Spinatfyld:
spinat 400-500 g
cremefraiche 18% 2 dl
store æg 2 stk.
salt og peber
lille løg 1 stk.
blåskimmelost 75 g, fx Kornblomst blue

Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål.

Smuldr smørret sammen med melet og solsikkekerner. Tilsæt salt, og saml hurtigt dejen med vandet.

Rul dejen ud i små bevægelser, indtil den er lidt større end tærteformen på ca. 22-24 cm. Et godt tip er at rulle den ud mellem to stykker bagepapir.

Læg dejen i bunden af tærteformen – helt op ad kanten. Stil i køleskabet i 30 minutter.

Sæt ovnen på 200°.

Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag bunden midt i ovnen i 15 minutter.

Damp spinaten i lidt vand i en gryde, afdryp den, og pres den fri for vand.

Pisk cremefraiche sammen med æg i en skål, og krydr med salt, peber og revet løg.

Smuldr osten i mindre stykker, og vend spinaten heri. Kom spinatfyldet i den forbagte tærtebund.

Bag nu tærten midt i ovnen. Den skal have ca. 45 minutter.

Træfad fra Rosendahl.

Relaterede Artikler