Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Spinattærte

Tilbage til 80’erne, hvor spinattærten hittede. Her i updatet version med moden ost.

© Anders Schønnemann

Jeg har for nylig genopdaget en gammel klassiker: spinattærten! Her er den lidt studentikose fetaost dog byttet ud med en blåskimmelost. Moden kvinde kræver moden ost …

Opskrift til 6-8 gode stykker

Bund:
smør 125 g, koldt
hvedemel 3 dl
solsikkekerner ¾ dl
salt ½ tsk.
koldt vand 1-2 spsk.

Spinatfyld:
spinat 400-500 g
cremefraiche 18% 2 dl
store æg 2 stk.
salt og peber
lille løg 1 stk.
blåskimmelost 75 g, fx Kornblomst blue

Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål.

Smuldr smørret sammen med melet og solsikkekerner. Tilsæt salt, og saml hurtigt dejen med vandet.

Rul dejen ud i små bevægelser, indtil den er lidt større end tærteformen på ca. 22-24 cm. Et godt tip er at rulle den ud mellem to stykker bagepapir.

Læg dejen i bunden af tærteformen – helt op ad kanten. Stil i køleskabet i 30 minutter.

Sæt ovnen på 200°.

Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag bunden midt i ovnen i 15 minutter.

Damp spinaten i lidt vand i en gryde, afdryp den, og pres den fri for vand.

Pisk cremefraiche sammen med æg i en skål, og krydr med salt, peber og revet løg.

Smuldr osten i mindre stykker, og vend spinaten heri. Kom spinatfyldet i den forbagte tærtebund.

Bag nu tærten midt i ovnen. Den skal have ca. 45 minutter.

Træfad fra Rosendahl.

Relaterede Artikler