
Sommerfrikassé med høns og asparges
En dejlig sommer opskrift.
AfMads Nybro
Opskrift:
Smør 20 g
Hvedemel 1 spsk.
Hønsefond 3 dl, alternativt
bruges bouillonterning
Sødmælk 3 dl
Kogt hønsekød 300 g
Grønne asparges 6 stk., knækket i bunden
og skåret i grove skiver
Babygulerødder 12 stk., skrubbet med svamp og toppen afklippet
Spidskål 150 g, skåret i strimler
Frisk dild 2 spsk.
Evt. dijonsennep 1 tsk.
Salt
Lun smør i en gryde, og tilsæt mel. Herefter tilsættes fond og mel gradvist og koges op under omrøring. Tilsæt alle ingredienser, og kog i ca. 3-4 min. Pas på ikke at overkoge, idet retten bliver bedst med sprøde grønsager. Server evt. med pillede aspargeskartofler eller blot med groft brød.