Simregryde med linser, bønner og bacon
© Styling Lone Kjær, foto Tia Borgsmidt

Simregryde med linser, bønner og bacon

Dejlig hverdagsgryderet, som forkæler ganen med masser af proteiner.

Simregryde med linser, bønner og bacon

Simremad er fantastisk! Når retten får lov til at stå og simre, afgiver ingredienserne mest mulig smag. Ønsker du at retten skal være vegetarisk, kan bacon undlades.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Simregryde

  • 75 g belugalinser
  • ½ løg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ rød chili
  • 125 g gulerødder
  • ½ peberfrugt
  • ½ spsk. olivenolie
  • 37 g bacon i tern
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ stor spsk. tomatpuré
  • 1 dåser hakket tomater
  • 1 dl bouillon
  • 100 g kogte sorte bønner (karton/dåse)
  • flagsalt og peber

Tilbehør

  • 1 dl cremefraiche
  • ½ bundt frisk koriander

Sådan gør du

Simregryde

  1. Skyl linserne, og afdryp.
  1. Pil og hak løget.
  1. Pres hvidløget.
  1. Flæk chilien, fjern kerner, og hak chilien fint.
  1. Skræl gulerødder, og skær i tern.
  1. Halvér peberfrugten, fjern frøstole, og skær peberfrugt i tern.
  1. Varm olien i en gryde, og steg bacon, løg, hvidløg, chili og paprika et par minutter.
  1. Tilsæt gulerødder, og steg yderligere et par minutter.
  1. Tilsæt linser, tomatpuré, tomater og bouillon, og lad det simre under låg i ca. 20 min.
  1. Tilsæt sorte bønner, og varm op.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Servér simregryde med cremefraiche og frisk koriander.