Dejlig hverdagsgryderet, som forkæler ganen med masser af proteiner.
Af
Lone Kjær
— 20. oktober 2023
Simregryde med linser, bønner og bacon
Simremad er fantastisk! Når retten får lov til at stå og simre, afgiver ingredienserne mest mulig smag. Ønsker du at retten skal være vegetarisk, kan bacon undlades.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Simregryde
75
g
belugalinser
½
løg
½
fed hvidløg
½
rød chili
125
g
gulerødder
½
peberfrugt
½
spsk.
olivenolie
37
g
bacon i tern
1
tsk.
røget paprika
½
stor spsk. tomatpuré
1
dåser hakket tomater
1
dl
bouillon
100
g
kogte sorte bønner (karton/dåse)
flagsalt og peber
Tilbehør
1
dl
cremefraiche
½
bundt frisk koriander
Sådan gør du
Simregryde
Skyl linserne, og afdryp.
Pil og hak løget.
Pres hvidløget.
Flæk chilien, fjern kerner, og hak chilien fint.
Skræl gulerødder, og skær i tern.
Halvér peberfrugten, fjern frøstole, og skær peberfrugt i tern.
Varm olien i en gryde, og steg bacon, løg, hvidløg, chili og paprika et par minutter.
Tilsæt gulerødder, og steg yderligere et par minutter.
Tilsæt linser, tomatpuré, tomater og bouillon, og lad det simre under låg i ca. 20 min.
Tilsæt sorte bønner, og varm op.
Smag til med flagesalt og peber.
Servering
Servér simregryde med cremefraiche og frisk koriander.