Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rasmus Kofoed: Jordskokkesuppe med stegt grønt og jernurt

Stegte jordskokker og porrer giver ekstra fylde til den vegetariske suppe, som udgør hovedretten. Giv et godt, rustikt brød til.

© Andreas Mikkel Hansen

Jordskokkesuppe med stegt grønt og jernurt

Suppen er et godt eksempel på Rasmus Kofoeds forkærlighed for let og grøn mad. Er menuen alligevel for let til dine gæster, kan du supplere med et godt brød til hovedretten, og måske et stykke ost senere.

Det skal du bruge:

Jordskoksuppe

  • jordskokker 200 g, skrællede
  • smør 30 g
  • skalotteløg 1 stk.
  • hvidløg 2 fed
  • timian 2 kviste
  • hvidvin 50 g
  • sødmælk 3 dl

Stegte porrer & jordskokker

  • porrer 4 stk.
  • jordskokker 12 stk. små, hele
  • smør 20 g
  • timian 1 kvist
  • hvidløg 1 fed
  • hasselnøddeolie 20 g
  • citronverbena 1 potte (jernurt)

Sådan gør du:

  1. Skær de 200 g skrællede jordskokker til suppen i skiver, og svits dem let i lidt smør sammen med hakket skalotteløg, hakket hvidløg og timian.
  2. Tilsæt hvidvin og mælk, og lad suppen simre i 20 min. Kom lidt smør heri, og blend suppen glat, inden du smager den til med salt.
  3. Skær nu porrerne i mindre stykker, og skræl eller skrab de små jordskokker.
  4. Kog porrer og jordskokker møre i saltet vand, inden du lige før servering steger dem i smør sammen med hvidløg og timian.
  5. Anret suppen med porrer, jordskokker og plukkede citronverbena-blade, og dryp hasselnøddeolie henover.

Relaterede Artikler