
Quinoasalat med kylling og rabarber
En lækker salat med letsyltet rabarber og mormordressing.
AfLone Kjær
Hvis du koger rabarber ved svag varme i en eddike-sukkerlage, bevarer de lidt bid, mens de får den lækreste smag. Fordel rabarber og lage i en salat, eller brug dem som topping på en yoghurt.
4 personer
Du skal bruge:
Letsyltet rabarber
- 1 dl æbleeddike
- 100 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 200 g rensede rabarber
Quinoasalat
- 100 g quinoa
- 2 stk. kyllingebrystfilet uden skind og ben.
- 1 radicchio
- 1 agurk
- 2 spsk. boghvedekerner
- 50 g saltede mandler
Mormordressing
- 1 dl fløde
- Saft af ½ citron
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Kom eddike, sukker og vaniljekorn i en gryde. Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm, og kom dem i gryden. Lad dem simre ved svag varme i ca. 5 minutter. Afkøl rabarberne i lagen.
- Kog quinoa som angivet på emballagen. Kog kyllingen i bouillon i ca. 12 minutter. Afdryp og findel kyllingen med to gafler.
- Skyl salaten, og slyng den tør. Snit salaten, og skær agurken i tern. Hak nødderne.
- Vend salat med agurk, quinoa, kylling og hakkede nødder.
- Rist boghvede sprød på en tør pande.
- Anret salaten på et fad.
- Rør ingredienserne til mormordressingen sammen, og dryp over salaten.
- Top med rabarber, og drys boghvedekerner over.