Quinoasalat kylling rabarber opskrift
© Tia Borgsmidt

Quinoasalat med kylling og rabarber

En lækker salat med letsyltet rabarber og mormordressing.

Quinoasalat med kylling og rabarber

Hvis du koger rabarber ved svag varme i en eddike-sukkerlage, bevarer de lidt bid, mens de får den lækreste smag. Fordel rabarber og lage i en salat, eller brug dem som topping på en yoghurt.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Letsyltet rabarber

  • ½ dl æbleeddike
  • 50 g rørsukker
  • ½ vaniljestang
  • 100 g rensede rabarber

Quinoasalat

  • 50 g quinoa
  • 1 stk. kyllingebrystfilet uden skind og ben
  • ½ radicchio
  • ½ agurk
  • 1 spsk. boghvedekerner
  • 25 g saltede mandler

Mormordressing

  • ½ dl fløde
  • ¾ Saft af citron
  • ½ tsk. sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kom eddike, sukker og vaniljekorn i en gryde. Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm, og kom dem i gryden. Lad dem simre ved svag varme i ca. 5 minutter. Afkøl rabarberne i lagen.
  • Kog quinoa som angivet på emballagen. Kog kyllingen i bouillon i ca. 12 minutter. Afdryp og findel kyllingen med to gafler.
  • Skyl salaten, og slyng den tør. Snit salaten, og skær agurken i tern. Hak nødderne.
  • Vend salat med agurk, quinoa, kylling og hakkede nødder.
  • Rist boghvede sprød på en tør pande.
  • Anret salaten på et fad.
  • Rør ingredienserne til mormordressingen sammen, og dryp over salaten.
  • Top med rabarber, og drys boghvedekerner over.