Hvis du koger rabarber ved svag varme i en eddike-sukkerlage, bevarer de lidt bid, mens de får den lækreste smag. Fordel rabarber og lage i en salat, eller brug dem som topping på en yoghurt.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Letsyltet rabarber
½
dl
æbleeddike
50
g
rørsukker
½
vaniljestang
100
g
rensede rabarber
Quinoasalat
50
g
quinoa
1
stk. kyllingebrystfilet uden skind og ben
½
radicchio
½
agurk
1
spsk.
boghvedekerner
25
g
saltede mandler
Mormordressing
½
dl
fløde
¾
Saft af citron
½
tsk.
sukker
salt og peber
Sådan gør du
Kom eddike, sukker og vaniljekorn i en gryde. Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm, og kom dem i gryden. Lad dem simre ved svag varme i ca. 5 minutter. Afkøl rabarberne i lagen.
Kog quinoa som angivet på emballagen. Kog kyllingen i bouillon i ca. 12 minutter. Afdryp og findel kyllingen med to gafler.
Skyl salaten, og slyng den tør. Snit salaten, og skær agurken i tern. Hak nødderne.
Vend salat med agurk, quinoa, kylling og hakkede nødder.
Rist boghvede sprød på en tør pande.
Anret salaten på et fad.
Rør ingredienserne til mormordressingen sammen, og dryp over salaten.