Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Quinoasalat med kylling og rabarber

En lækker salat med letsyltet rabarber og mormordressing.

Quinoasalat kylling rabarber opskrift

© Tia Borgsmidt

Hvis du koger rabarber ved svag varme i en eddike-sukkerlage, bevarer de lidt bid, mens de får den lækreste smag. Fordel rabarber og lage i en salat, eller brug dem som topping på en yoghurt.

4 personer

Du skal bruge:

Letsyltet rabarber

  • 1 dl æbleeddike
  • 100 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 200 g rensede rabarber

Quinoasalat

  • 100 g quinoa
  • 2 stk. kyllingebrystfilet uden skind og ben.
  • 1 radicchio
  • 1 agurk
  • 2 spsk. boghvedekerner
  • 50 g saltede mandler

Mormordressing

  • 1 dl fløde
  • Saft af ½ citron
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Kom eddike, sukker og vaniljekorn i en gryde. Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm, og kom dem i gryden. Lad dem simre ved svag varme i ca. 5 minutter. Afkøl rabarberne i lagen.
  • Kog quinoa som angivet på emballagen. Kog kyllingen i bouillon i ca. 12 minutter. Afdryp og findel kyllingen med to gafler.
  • Skyl salaten, og slyng den tør. Snit salaten, og skær agurken i tern. Hak nødderne.
  • Vend salat med agurk, quinoa, kylling og hakkede nødder.
  • Rist boghvede sprød på en tør pande.
  • Anret salaten på et fad.
  • Rør ingredienserne til mormordressingen sammen, og dryp over salaten.
  • Top med rabarber, og drys boghvedekerner over.

Relaterede Artikler