
Pulled kylling med tomatsalat og majs
Ved at lade kyllingefileten simre ved svag varme i lang tid får man den skønneste smag og konsistens.
AfLone Kjær
Pulled kylling med tomatsalat og majs
4 personer
Det skal du bruge:
Pulled kylling
- løg 1 stk.
- hvidløg 1 fed
- olivenolie 1 spsk.
- chiliflager 1 tsk.
- kyllingefilet 500 g uden skind og ben
- vand 1⁄2 l
Barbequesauce
- ketchup 2 dl
- eddike 1 spsk.
- brun farin 50 g
- sød chilisauce 3 spsk.
- salt og peber
Tomatsalat
- cherrytomater 500 g - gerne både røde og gule
- chili 1 stk. rød
- koriander 1 potte frisk
- olivenolie 1-2 spsk.
salt og peber
Majskolber 4 stk.
- Tortillawraps 4 fuldkorns
Sådan gør du:
- Hak løget, og pres hvidløget.
- Varm olien i en gryde, og svits løg og hvidløg sammen med chiliflager.
- Hæld vand over og tilsæt kyllingefileter.
- Bring retten i kog, og sænk derefter varmen. Lad retten simre ved helt svag varme i min. 45-60 min.
- Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde. Kog ved meget svag varme i ca. 5 min.
- Smag saucen til med salt og peber, og afkøl derefter.
- Hæld kogevandet fra kyllingen, og gem det. Findel kyllingen med to gafler. Spæd til med lidt af kogevandet. Vend derefter kyllingen med barbequesaucen.
- Grill majsene med blade i ca. 15 min., indtil de er godt mørke udenpå. Vend dem undervejs.
- Skær tomaterne i både. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak den og derefter korianderen.
- Vend tomater med chili, koriander og olivenolie. Smag til med salt og peber.
- Steg tortillaerne sprøde på en tør pande, så de er gyldne.
- Servér med tomatsalat, pulled kylling og grillede majskolber.