© Anders Schønnemann

Pulled kylling med tomatsalat og majs

Ved at lade kyllingefileten simre ved svag varme i lang tid får man den skønneste smag og konsistens.

Pulled kylling med tomatsalat og majs

4 personer

Det skal du bruge:

Pulled kylling

  • løg 1 stk.
  • hvidløg 1 fed
  • olivenolie 1 spsk.
  • chiliflager 1 tsk.
  • kyllingefilet 500 g uden skind og ben
  • vand 1⁄2 l

Barbequesauce

  • ketchup 2 dl
  • eddike 1 spsk.
  • brun farin 50 g
  • sød chilisauce 3 spsk.
  • salt og peber

Tomatsalat

  • cherrytomater 500 g - gerne både røde og gule
  • chili 1 stk. rød
  • koriander 1 potte frisk
  • olivenolie 1-2 spsk.
  • salt og peber

  • Majskolber 4 stk.

  • Tortillawraps 4 fuldkorns

Sådan gør du:

  1. Hak løget, og pres hvidløget.
  2. Varm olien i en gryde, og svits løg og hvidløg sammen med chiliflager.
  3. Hæld vand over og tilsæt kyllingefileter.
  4. Bring retten i kog, og sænk derefter varmen. Lad retten simre ved helt svag varme i min. 45-60 min.
  5. Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde. Kog ved meget svag varme i ca. 5 min.
  6. Smag saucen til med salt og peber, og afkøl derefter.
  7. Hæld kogevandet fra kyllingen, og gem det. Findel kyllingen med to gafler. Spæd til med lidt af kogevandet. Vend derefter kyllingen med barbequesaucen.
  8. Grill majsene med blade i ca. 15 min., indtil de er godt mørke udenpå. Vend dem undervejs.
  9. Skær tomaterne i både. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak den og derefter korianderen.
  10. Vend tomater med chili, koriander og olivenolie. Smag til med salt og peber.
  11. Steg tortillaerne sprøde på en tør pande, så de er gyldne.
  12. Servér med tomatsalat, pulled kylling og grillede majskolber.