Pizzaladière

Opskrift på en herlig fransk pizza uden ost, men med masser af bløde løg. Vi topper med en chili, som efter bagning kan dosseres i passende mængder henover.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 6 personer
gær 25 g
vand 2,5 dl, lunkent
salt 1 tsk.
olivenolie 1 spsk.
durumhvede 150 g
hvedemel 250 g
løg 10 stk.
olivenolie 5 spsk.
chili 6 stk.
frisk timian

Opløs gæren i vand i en skål, og rør salt, olie og mel heri. Hold evt. lidt hvedemel tilbage, dejen skal være så klæg som mulig. Ælt dejen grundigt igennem, gerne i en røremaskine. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i ca. to timer.

Skær løgene i skiver, steg dem i olie på en stor pande, og smag til med salt. Sæt ovnen på 250? varmluft. Form dejen i seks kugler, og rul dem ud til pizzaer. Kom bagepapir på tre bradepander, og læg to pizzaer på hver bund. Fordel løg herpå, og top med en rød chili dryppet med lidt olie på hver.

Bag pizzaerne sprøde. Tiden afhænger af tykkelse, så begynd at holde øje efter ca. 10 minutter. Drys med timian, og servér.

Relaterede Artikler