© Anders Schønnemann

Nem løgsuppe med ostegratineret rugbrød

Vi serverer fransk bistromad, når det er bedst. Det vil sige billigt, nemt og meget velsmagende.

Til 4 personer

løg 8 stk. mellemstore
olie eller smør
vand 1 l
laurbærblad 1 stk.
timian 2 stilke
oksebouillon-terning 2 stk. økologiske æblecidereddike 1 tsk.
sukker 1 tsk.
salt og peber
godt rugbrød 8 skiver
smør til brødet
reven ost 150 g

Sæt ovnen på 225°. Skær løgene i skiver, og steg i olie eller smør, uden at de tager farve.
Tilsæt vand og de øvrige ingredienser, og lad simre i 15 min.
Læg rugbrødsskiverne på en bradepande med bagepapir.
Smør brødet, og drys ost over.
Sæt i ovnen, og kig efter 6-7 min.
Tag ud, når osten er gylden og fin.
Server den varme suppe sammen med de lune ostebrød.