Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Langtidstilberedt nakkefilet med hjemmelavet Karl-Johan mayonnaise

De lækreste hapsere!

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Nakkefilet med syltede rødløg, rødbedechips og Karl-Johan mayonnaise

6 personer

Langtidstilberedt nakkefilet skal laves dagen før servering. Der er mad til mange selv i en lille filet, så frys resten, og gem det til en anden dag.

Top de sprøde salatblade med det møre kød, en lækker svampe mayo, syltede rødløg og sprøde chips. Og lav rigeligt, for de smager vildt godt, fx til et glas køligt hvidvin.

Det skal du bruge:

Nakkefilet

  • 1 lille nakkefilet
  • Salt og peber
  • 3 kviste frisk rosmarin eller timian 5 dl bouillon

Syltede rødløg

  • 1 rødløg
  • 1 dl eddike 1 dl sukker

Karl-Johan mayonnaise

  • 1 1⁄2 dl smagsneutral olie
  • 1 pose tørrede karljohansvampe, ca. 30 g
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. sennep
  • 1⁄2 tsk. flagesalt
  • Saft af 1⁄2 citron
  • Peber

Tilbehør og pynt

  • 2 hjertesalater, ca. 12 blade
  • Lidt rødbedechips
  • Urter eller spiselige blomster til pynt

Sådan gør du:

Nakkefilet

  1. Tænd ovnen på 120°.
  2. Krydr kødet med salt og peber,og læg det i et ovnfast fad.
  3. Hak rosmarin eller timian, og drys det over kødet.
  4. Hæld bouillon ved, og stil fadet i ovnen i 8-10 timer.
  5. Tag kødet op, findel det med to gafler, og tilsæt noget af bouillonen, så kødet forbliver saftigt.

Syltede rødløg

  1. Pil løget, og skær det i tynde skiver.
  2. Kom eddike og sukker i en gryde, og kog det op, til sukkeret er opløst.
  3. Hæld lagen over løgene, og lad dem stå, mens det øvrige tilberedes.
  4. Løgene kan sagtens tilberedes dagen før.

Karl-Johan mayonnaise

  1. Varm olien i en lille gryde, og lad svampene simre heri i ca. 5 min.
  2. Afkøl olien, og si svampene fra.
  3. Kom æggeblommer i en skål med sennep og salt, og pisk svampeolien i gradvist, mens der piskes, indtil en dejlig tyk konsistens opnås.
  4. Smag til med citronsaft og peber.
  5. Del salaten i blade. Top salatbladene med lidt nakkefilet, karljohan- mayo og syltede rødløg.
  6. Top med rødbedechips og urter.

Relaterede Artikler