Nakkefilet med syltede rødløg, rødbedechips og Karl-Johan mayonnaise
6 personer
Langtidstilberedt nakkefilet skal laves dagen før servering. Der er mad til mange selv i en lille filet, så frys resten, og gem det til en anden dag.
Top de sprøde salatblade med det møre kød, en lækker svampe mayo, syltede rødløg og sprøde chips. Og lav rigeligt, for de smager vildt godt, fx til et glas køligt hvidvin.
Det skal du bruge:
Nakkefilet
1 lille nakkefilet
Salt og peber
3 kviste frisk rosmarin eller timian 5 dl bouillon
Syltede rødløg
1 rødløg
1 dl eddike 1 dl sukker
Karl-Johan mayonnaise
1 1⁄2 dl smagsneutral olie
1 pose tørrede karljohansvampe, ca. 30 g
2 æggeblommer
1 tsk. sennep
1⁄2 tsk. flagesalt
Saft af 1⁄2 citron
Peber
Tilbehør og pynt
2 hjertesalater, ca. 12 blade
Lidt rødbedechips
Urter eller spiselige blomster til pynt
Sådan gør du:
Nakkefilet
Tænd ovnen på 120°.
Krydr kødet med salt og peber,og læg det i et ovnfast fad.
Hak rosmarin eller timian, og drys det over kødet.
Hæld bouillon ved, og stil fadet i ovnen i 8-10 timer.
Tag kødet op, findel det med to gafler, og tilsæt noget af bouillonen, så kødet forbliver saftigt.
Syltede rødløg
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Kom eddike og sukker i en gryde, og kog det op, til sukkeret er opløst.
Hæld lagen over løgene, og lad dem stå, mens det øvrige tilberedes.
Løgene kan sagtens tilberedes dagen før.
Karl-Johan mayonnaise
Varm olien i en lille gryde, og lad svampene simre heri i ca. 5 min.
Afkøl olien, og si svampene fra.
Kom æggeblommer i en skål med sennep og salt, og pisk svampeolien i gradvist, mens der piskes, indtil en dejlig tyk konsistens opnås.
Smag til med citronsaft og peber.
Del salaten i blade. Top salatbladene med lidt nakkefilet, karljohan- mayo og syltede rødløg.