Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kulmule i tomatsauce

En lækker og enkel ret, hvor fisken får modspil af frisk tomat og markante krydderier.

4 personer

Løg 1 stk.
Olivenolie 2 spsk.
Hvidløg 2 fed presset
Hakkede tomater 2 dåser
Balsamicoeddike 2 spsk.
Sukker 1 spsk.
Kapers 3 spsk.
Frisk babyspinat 100 g
Kulmulefilet 500-600 g uden skind og ben og gerne MSC-certificeret

Gremolata Persille og/eller div. krydderurter 1 bundt
Citron 1 stk. økologisk, reven skal heraf
Hvidløg 1 fed presset

Tilbehør Surdejsbrød eller kogte ris

• Hak løget. Varm olien på en pande, og svits løg og hvidløg.
• Tilsæt hakkede tomater, eddike, sukker og kapers, og lad saucen simre i ca. 5 min.
• Smag til med salt og peber.
• Skær fisken i portioner, og læg dem på saucen. Vend, når fisken er næsten hvid.
• Skyl og slyng spinaten, og vend spinat i saucen.
• Skyl og hak persillen.
• Riv skallen af citronen, og bland med persille og presset hvidløg. Drys gremolata over retten, og servér med grillet brød eller kogte ris.

Håndplukket til dig