©

Kulmule i tomatsauce

En lækker og enkel ret, hvor fisken får modspil af frisk tomat og markante krydderier.

4 personer

Løg 1 stk.
Olivenolie 2 spsk.
Hvidløg 2 fed presset
Hakkede tomater 2 dåser
Balsamicoeddike 2 spsk.
Sukker 1 spsk.
Kapers 3 spsk.
Frisk babyspinat 100 g
Kulmulefilet 500-600 g uden skind og ben og gerne MSC-certificeret

Gremolata Persille og/eller div. krydderurter 1 bundt
Citron 1 stk. økologisk, reven skal heraf
Hvidløg 1 fed presset

Tilbehør Surdejsbrød eller kogte ris

• Hak løget. Varm olien på en pande, og svits løg og hvidløg.
• Tilsæt hakkede tomater, eddike, sukker og kapers, og lad saucen simre i ca. 5 min.
• Smag til med salt og peber.
• Skær fisken i portioner, og læg dem på saucen. Vend, når fisken er næsten hvid.
• Skyl og slyng spinaten, og vend spinat i saucen.
• Skyl og hak persillen.
• Riv skallen af citronen, og bland med persille og presset hvidløg. Drys gremolata over retten, og servér med grillet brød eller kogte ris.