
Krydderurtesuppe med pocherede æg, m’hamsa og saltet citron
Lækker suppe med en masse krydderurter.
AfMikkel Karstad / Evergreen
Krydderurtesuppe med pocherede æg, m’hamsa og saltet citron
Opskrift til 4 personer.
Du skal bruge:
- 1 dl m’hamsa (håndrullet couscous)
- Salt og friskkværnet peber
- ½ dl ekstra jomfruolivenolie
- 3 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 store bundter friske krydderurter (persille, estragon, basilikum, merian eller purløg)
- 6 dl kogende vand
- 4 æg
- ¼ saltet citron
Sådan gør du:
- Kom m’hamsaen i en lille gryde, krydr med salt og friskkværnet peber, tilsæt 2 spsk. olivenolie, og hæld kogende vand over, så det dækker. Lad det stå og trække i 10 minutter.
- Pil skalotteløgene og hvidløget, og hak det fint. Sæt en gryde på grillen, og kom halvdelen af den resterende olie i. Sautér de hakkede løg og hvidløg i et par minutter, indtil de bliver glasklare.
- Skyl krydderurterne, og hak dem groft. Kom de hakkede krydderurter i gryden, og lad dem sautere lidt med. Tilsæt kogende vand, krydr med salt og friskkværnet peber, og lad suppen koge i 3-4 minutter til krydderurterne er møre, men stadig har sin friske smag.
- Bring en gryde med vand i kog, slå æggene ud i hver sin kop, og tjek, at de er friske. Krydr hvert æg med salt og friskkværnet peber. Lav en lille hvirvel i vandet, og kom et æg ned i midten, så det drejer rundt i hvirvlen, mens æggehviden samler sig rundt om blommen, og du derved får et flot rundt pocheret æg. Lad ægget pochere i ca. 3 minutter, til hviden har sat sig, og blommen stadig er flydende. Tag ægget op, og gør det samme med de resterende 3 æg.
- Sæt gryden med m’hamsa-suppen tilbage på grillen, og varm den igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber. Smag suppen til med hakket saltet citron, og anret den i tallerkener med pocheret æg, lidt friske krydderurter og olivenolie på toppen.