Krydderurtesuppe med pocherede æg, m’hamsa og saltet citron

Lækker suppe med en masse krydderurter.

Krydderurtesuppe pocherede æg m’hamsa opskrift

© Anders Schønnemann / Evergreen

Krydderurtesuppe med pocherede æg, m’hamsa og saltet citron

Opskrift til 4 personer.

Du skal bruge:

  • 1 dl m’hamsa (håndrullet couscous)
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • 3 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 store bundter friske krydderurter (persille, estragon, basilikum, merian eller purløg)
  • 6 dl kogende vand
  • 4 æg
  • ¼ saltet citron

Sådan gør du:

  • Kom m’hamsaen i en lille gryde, krydr med salt og friskkværnet peber, tilsæt 2 spsk. olivenolie, og hæld kogende vand over, så det dækker. Lad det stå og trække i 10 minutter.
  • Pil skalotteløgene og hvidløget, og hak det fint. Sæt en gryde på grillen, og kom halvdelen af den resterende olie i. Sautér de hakkede løg og hvidløg i et par minutter, indtil de bliver glasklare.
  • Skyl krydderurterne, og hak dem groft. Kom de hakkede krydderurter i gryden, og lad dem sautere lidt med. Tilsæt kogende vand, krydr med salt og friskkværnet peber, og lad suppen koge i 3-4 minutter til krydderurterne er møre, men stadig har sin friske smag.
  • Bring en gryde med vand i kog, slå æggene ud i hver sin kop, og tjek, at de er friske. Krydr hvert æg med salt og friskkværnet peber. Lav en lille hvirvel i vandet, og kom et æg ned i midten, så det drejer rundt i hvirvlen, mens æggehviden samler sig rundt om blommen, og du derved får et flot rundt pocheret æg. Lad ægget pochere i ca. 3 minutter, til hviden har sat sig, og blommen stadig er flydende. Tag ægget op, og gør det samme med de resterende 3 æg.
  • Sæt gryden med m’hamsa-suppen tilbage på grillen, og varm den igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber. Smag suppen til med hakket saltet citron, og anret den i tallerkener med pocheret æg, lidt friske krydderurter og olivenolie på toppen.
evergreen Mikkel Karstad Anders Schønnemann

© Lindhardt og Ringhof

Smagsprøve på en Evergreen

Mikkel Karstad er kok, madstylist og kogebogsforfatter. I samarbejde med den anerkendte fotograf Anders Schønnemann har de sammen udgivet kogebogen Evergreen, som er en hyldest til det grønne, vegetariske køkken. Mikkel Karstad har lavet 70 enkle opskrifter, der koncentrerer sig om de grøntsager, som gror på danske marker og i danske haver. Opskrifterne er indbydende og nemme at gå til og kan dermed bruges til hverdag. Her giver vi en smagsprøve på de tidløse grønne retter, som bogen introducerer. Evergreen er tredje bog fra makkerparret, der tidligere har udgivet SPIS (2014) og Gone Fishing (2016).

Evergreen kan købes her.

Relaterede Artikler