© John Bendtsen

Kartofler med dressing

Dressingen er en fransk klassiker og kaldes Sauce gribiche. Denne opskrift er delikat til nye pillekartofler og god til kød og fisk fra grill, kold steg eller skiver af bøftomater.

Sauce gribiche
Opskrift til 4-6 personer

hårdkogte æg 4, delt i blommer og hvider
dijonsennep 2 spsk.
æbleeddike 1 spsk.
vindruekerneolie 1 dl
glatbladet persille 1 lille håndfuld
fransk estragon 2 spsk. blade
små kapers 2-3 spsk.
cornichoner 6 stk.

Mos æggeblommer med sennep og eddike. Pisk olien i lidt efter lidt. Tilsæt skyllet, tørret og finthakket persille, fint klippede estragonblade, hakkede kapers og hakkede cornichoner. Rør de hakkede æggehvider i, og fortynd blandingen efter smag med lidt kold bouillon eller vand.