
Kalvefrikadeller med rygeostcreme og dild
Lækker opskrift på kalvefrikadeller serveret med grønne bønner og agurk.
AfMaria Meldgaard
Kalvefrikadeller med rygeostcreme og dild
Opskrift til 4 personer
Det skal du bruge:
- hakket kalvekød 400 g
- salt og peber
- løg 1 stk.
- æg 1 stk.
- hvedemel 4 spsk.
- kold kalvebouillon eller vand 1 dl
- smør og olie
- grønne bønner 500 g
- agurk ½
- sødmælksrygeost 175 g
- fløde 3 spsk.
- dild
Sådan gør du:
- Rør kødet i en skål med lidt salt og peber.
- Vend finthakket løg, æg, mel og bouillon i lidt efter lidt.
- Ælt farsen. Form til frikadeller, og gennemsteg dem i smør og olie.
- Nip bønnerne, og kog dem i få minutter. Afdryp.
- Skær agurk i tynde skiver. Rør rygeosten lind med fløde.
- Vend med hakket dild, eller drys dild over.