© Anders Schønnemann

Kalvefrikadeller med rygeostcreme og dild

Lækker opskrift på kalvefrikadeller serveret med grønne bønner og agurk.

Kalvefrikadeller med rygeostcreme og dild

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge:

  • hakket kalvekød 400 g
  • salt og peber
  • løg 1 stk.
  • æg 1 stk.
  • hvedemel 4 spsk.
  • kold kalvebouillon eller vand 1 dl
  • smør og olie
  • grønne bønner 500 g
  • agurk ½
  • sødmælksrygeost 175 g
  • fløde 3 spsk.
  • dild

Sådan gør du:

  1. Rør kødet i en skål med lidt salt og peber.
  2. Vend finthakket løg, æg, mel og bouillon i lidt efter lidt.
  3. Ælt farsen. Form til frikadeller, og gennemsteg dem i smør og olie.
  4. Nip bønnerne, og kog dem i få minutter. Afdryp.
  5. Skær agurk i tynde skiver. Rør rygeosten lind med fløde.
  6. Vend med hakket dild, eller drys dild over.