Kalveculotte med krydret olie og bagt græskar
© Anders Schønnemann

Kalveculotte med krydret olie og bagt græskar

Kalveculotte er noget af det lækreste kød. I denne opskrift flækker vi den på langs og steger den som to store bøffer, før vi overhælder den med velkrydret olie.

Opskrift til 4 personer

græskar 4-8 både, med skal
salt & peber
olie
kalveculotte 1 stk. (ca. 800 g)
olie 6 spsk.
limesaft 2 spsk.
ingefær 2 spsk., friskrevet
dijonsennep 1 spsk.
hvidløg 2 fed
couscous 3 dl
græskarkerner 4 spsk.
koriander frisk

Sæt ovnen på 225 grader. Sæt græskarbådene på en bradepande, drys med salt, og dryp olie over. Bag græskarret, til det er mørt, hold øje efter 30 minutter. Rids fedtlaget på culotten med en skarp kniv. Flæk culotten lige over, så du får to store “bøffer”. Drys med salt og peber. Brun de to bøffer på en hed pande i olie. Skru ned og lad bøfferne stege i ca. 5 minutter på hver side, hvis du kan lide kødet rødt.

Bland alle ingredienser til olien. Tag kødet op, skær det i ruder og læg det på et fad. Hæld olien over. Kog couscoussen efter anvisningen på emballagen. Servér kødet med den sky, der dannes, sammen med olien, græskarbåde, couscous og græskarkerner samt koriander.