Italiensk spaghetti med raw tomatsauce

Helt enkelt og nemt at tilberede. Perfekt til sommer-hverdagen.

© Ulf Svane - Sort keramiktallerken fra Cousins, gaffel fra Artilleriet og hørserviet fra Broste.

Spaghetti med raw tomatsauce, saltet ricotta og spinat

Pasta på italiensk … helt enkelt og perfekt på en sommerdag.

4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 kg friske tomater
  • 1 stor chili
  • 1 rødløg
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum
  • reven skal af 1 ubehandlet citron
  • ½ dl olivenolie
  • balsamicoeddike
  • flagesalt og peber
  • 1 bæger ricotta
  • flagesalt
  • 200 g babyspinat
  • 300 g spaghetti

Sådan gør du:

  1. Hak tomaterne. Hak chili og rødløg fint. Vend tomater med presset hvidløg, chili, rødløg, basilikum og reven citronskal. Smag tomaterne til med olivenolie, balsamicoeddike, flagesalt og peber.
  2. Rør ricotta med salt.
  3. Kog pasta som angivet på emballagen og afdryp.
  4. Skyl spinaten, og vend med den kogte afdryppede pasta, til den falder lidt sammen. Vend dernæst med den rå tomatsauce, og anret i tallerkener. Top med ricotta, og krydr med salt og peber.

Tips

Made by Mamma-spaghetti: De er næsten 1 meter lange, og tilberedt på æg, vand og hvede. Kendetegnet for den italienske pasta er den gode smag, og jeg synes, den er allerbedst, når den serveres helt enkelt med friske tomater, reven citronskal og en god velsmagende olivenolie. Spaghettien er gennemført lækkert håndpakket, og 1 kg spaghetti koster 99 kr. hos madebymama.it.
Tomater: Sol, sommer og saftige tomater hører unægtelig sammen, og hvis vi er heldige, kan vi få danske tomater, der smager af barndomsminder. I sommerperioden spiser jeg gerne tomater hver dag … enten solo eller i lækkert selskab med basilikum, reven citronskal, olivenolie, spinat, chili, æg eller mozzarella.

Relaterede Artikler