Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Gryderet med kalvehaler

Gryden simrer, og alle lokkes til køkkenet af velduft. Låget løftes, der snuses og glædes. I denne opskrift laver vi kalvehaler og krydrer med safran og citron.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 6 personer

kalvehaler 2½ kg
olie
salt og peber
korianderfrø 1½ tsk., hele
safran 1 brev
tørret chili 1 stk., knust
hvidvin 3 dl
grønsagsbouillon 6 dl
persillerødder 600 g
citron 1 stk., økologisk

Brun kalvehalerne godt i olie på en pande, og kom dem op i en gryde, efterhånden som de bliver færdige. Krydr med salt og peber, safran, korianderfrø og chilli. Hæld hvidvin og bouillon i gryden, læg låg på, og lad det simre ved svag varme i to timer. Tilsæt løbende lidt vand, hvis saucen bliver for tyk.

Skræl og skær persillerødder i skiver. Svits dem i olie på panden, og kom dem med i gryden. Lad gryden simre videre, indtil kødet er helt mørt, dvs. cirka 30 minutter.

Smag saucen til med lidt reven citronskal og en hel del citronsaft. Servér med ris eller couscous til.

Håndplukket til dig