Grønt spyd til den grillede kylling © Anders Schønnemann

Grønt spyd til den grillede kylling

I denne opskrift har vi kylling for sig, grønsager for sig. Perfekt måde at grille på, for det skal ikke have lige lang tid. Kartoflerne koger vi i køkkenet på kanarisk vis - med masser af salt.

Opskrift til 4 personer

kylling 1 stor
olie
fennikel 2 stk.
gule løg 3 stk.
røde løg 3 stk.
salt og peber
citron1 stk., saften herfra
kartofler 1 kg, nye
salt 3?4 dl, groft

Dressing:
olie 3?4 dl
hvid balsamico 1?4 dl
persille en håndfuld, hakket
estragon 1 spsk., friskhakket
hvidløg 1 fed
sukker

Klip rygsøjlen fra kyllingen, og flad den ud. Drys med salt og peber, og pensl med olie. Grill indtil gennemstegt, i alt 45 minutter. Skær grønsagerne i mindre stykker, og kom på 8 spyd.
Dryp med citronsaft, og pensl olie på. Grill, indtil grønsagerne er godt brunede og møre. Kom
kartofler med skræl i en gryde. Hæld vand i, så det dækker. Kom salt ved, og kog kartoflerne, til de er møre. Hæld vandet fra, og stil gryden tilbage på varmen. Lad kartoflerne dampe tørre.
Rør dressingen sammen, og smag til med revet hvidløg, salt, peber og sukker. Dryp dressing på spyddene, og server med kartofler og grillet kylling.