Grillet fisk med grøntsags- og bønnesalat

Dorade-fisken er en lille, lækker fast fisk, også kaldet Guldbrase, som kan fanges i Vesterhavet.

Grillet fisk med grøntsags- og bønnesalat

© Anders Schønnemann

Husk at lægge bønnerne i blød dagen før. Løgene til salaten bager du, imens du bager tomater til forretten.

Opskrift til 4 personer

hvide bønner 250 g
nye løg 8-12, små (bages med tomaterne til forretten)
dorade-fisk 4 stk. (lille fisk, velegnet til grill)
salt og peber
citroner 2 stk., økologiske
persille 1 lille bundt
grønne bønner 500 g
bredbladet persille 1 lille bundt
blommetomater 8 stk.
olivenolie 2 spsk.
tidselolie 2 spsk.
citronsaft 1 spsk.
hvidløg 1 fed
sukker

Læg bønnerne i blød dagen før.

Kog bønnerne møre i ca. 1 time og 15 min.

Skyl i koldt vand, og afdryp.

Nu skal du i gang med fisken. Bed evt. fiskehandleren om at tømme bugen på doraderne og skrabe skællet fra.

Skyl bugen med koldt vand, og skær snit i skindet.

Krydr med salt og peber, og fyld fisken med citron i skiver og lidt persille.

Kom en anelse olie på skindet, og grill fisken ca. 5 min. på hver side.

Kog de grønne bønner i letsaltet vand i 3-4 min.

Skyl i koldt vand, og afdryp.

Snit persille, og skær tomaterne i tynde skiver.

Bland olie med citronsaft og lidt revet hvidløg, og smag til med salt, peber og sukker.

Vend afdryppede, nykogte hvide og grønne bønner med dressingen og resten af grøntsagerne. Husk de bagte løg!

Servér til den nygrillede fisk.

Relaterede Artikler