Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grillede hakkebøffer med gulerødder og urtesmør

En simpel, men helt fantastisk sommrret med få ingredienser og masser af velsmag!

© Anders Schønnemann

Grillede hakkebøffer med gulerødder og urtesmør

Det behøver slet ikke at være besværligt eller tidskrævende at lave lækker aftensmad. Med få ingredienser kan du nemlig hurtigt lave denne lækre sommerret med grillede hakkebøffer, gulerødder og urtesmør.

4 personer

Det skal du bruge:

  • 100 g smør
  • 4 kviste bredbladet persille og 1 bakke karse
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber
  • Ca. 800 g. små nye kartofler
  • 2 bundter gulerødder med top
  • 500 g. hakket oksekød
  • 2 kviste rosmarin
  • Salt og peber
  • 1 potte brøndkarse

Sådan gør du:

  1. Rør smørret blødt med hakket persille, karse, salt og peber. Stil smørret koldt 1 times tid.
  2. Skrub kartoflerne, og kog dem møre.
  3. Skrub eller skræl gulerødderne. Er de store, skæres de i mindre stykker. Lad gerne toppen blive på. Damp gulerødderne, til de er lige netop møre, men stadig har bid.
  4. Form kødet til fire hakkebøffer.
  5. Hak rosmarin. Krydr bøfferne med rosmarin, salt og peber.
  6. Grill hakkebøfferne i 2-3 min. på hver side, afhængigt af tykkelse.
  7. Servér med dampede gulerødder, kogte kartofler og kryddersmør. Top med brøndkarse.