© Anders Schønnemann

Græskarhummus med stærke pølser

Opskrift på lækker hummus simpel, men fuld af smag.

Græskarhummus med stærke pølser

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 stk. lille hokkaidogræskar
  • ¾ dl. olivenolie
  • 1 dåse kikærter
  • ½ dl. tahin
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stk. citroner
  • 500 g. krydrede pølser fx. chorizo
  • Bredbladet persille

Sådan gør du:

  1. Skær græskarret fri for skal, og skær kødet i små stykker. Svits græskarkødet i olie på en pande. Kom 2 dl vand på panden, og dæk med låg. Lad det simre, til græskarkødet er blødt (ca. 8 min.)

  2. Blend græskarkødet med en smule væde i en blender. Afdryp kikærterne, skyl dem i koldt vand, og kom dem med græskarret i blenderen.Kom resten af olivenolien, tahin, revet hvidløg, og saft fra ½ citron heri, og blend sammen til puré. Juster evt. med mere vand.

  3. Smag til med mere citron, salt og peber.

  4. Svits pølserne i olie på en pande, og servér dem sammen med hummus og frisk, bredbladet persille.