Græskarhummus med stærke pølser

Opskrift på lækker hummus simpel, men fuld af smag.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

hokkaidogræskar 1 stk., lille
olivenolie ¾ dl
kikærter 1 dåse
tahin ½ dl
hvidløg 1 fed
citroner 2 stk.
krydrede pølser 500 g, fx chorizo
bredbladet persille

Skær græskarret fri for skal, og skær kødet i små stykker. Svits græskarkødet i olie på en pande. Kom 2 dl vand på panden, og dæk med låg. Lad det simre, til græskarkødet er blødt – ca. 8 min.

Blend græskarkødet med en smule væde i en blender. Afdryp kikærterne, skyl dem i koldt vand, og kom dem med græskarret i blenderen.Kom resten af olivenolien, tahin, revet hvidløg, og saft fra ½ citron heri, og blend sammen til puré. Juster evt. med mere vand.

Smag til med mere citron, salt og peber.

Svits pølserne i olie på en pande, og servér dem sammen med hummus og frisk, bredbladet persille.

Tallerken og skål vist i denne opskrift er fra Astier de Vilatte hos CasaShop.

Relaterede Artikler