
Græskarhummus med stærke pølser
Opskrift på lækker hummus simpel, men fuld af smag.
AfMaria Meldgaard
Græskarhummus med stærke pølser
Opskrift til 4 personer
Det skal du bruge:
- 1 stk. lille hokkaidogræskar
- ¾ dl. olivenolie
- 1 dåse kikærter
- ½ dl. tahin
- 1 fed hvidløg
- 2 stk. citroner
- 500 g. krydrede pølser fx. chorizo
- Bredbladet persille
Sådan gør du:
Skær græskarret fri for skal, og skær kødet i små stykker. Svits græskarkødet i olie på en pande. Kom 2 dl vand på panden, og dæk med låg. Lad det simre, til græskarkødet er blødt (ca. 8 min.)
Blend græskarkødet med en smule væde i en blender. Afdryp kikærterne, skyl dem i koldt vand, og kom dem med græskarret i blenderen.Kom resten af olivenolien, tahin, revet hvidløg, og saft fra ½ citron heri, og blend sammen til puré. Juster evt. med mere vand.
Smag til med mere citron, salt og peber.
Svits pølserne i olie på en pande, og servér dem sammen med hummus og frisk, bredbladet persille.