salat opskrifter
© Lone Kjær

Græsk steak-salat med majs

All in one … saftig tomatsalat inspireret af den velkendte græske salat, toppet med en god bøf og grillede majs.

Græsk steak-salat med majs
© Lone Kjær

All in one … saftig tomatsalat inspireret af den velkendte græske salat, toppet med en
god bøf og grillede majs.

4 personer

  • 2 majskolber
  • 2 store oksebøffer
  • Flagesalt og peber
  • 500 g tomater – gerne forskellige størrelser
  • 100 g babyspinat
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 potte frisk basilikum
  • 2 spsk. sorte soltørrede oliven
  • 1 spsk. olivenolie
  • Ca. 100 g fetaost
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Fremgangsmåde:

  • Fjern de yderste blade af majskolberne. Kog dem i ca. 5 minutter, afdryp og tør dem godt. Grill kolberne gyldne på en varm grill eller en grillpande.
  • Krydr kødet med salt og peber. Grill bøfferne ca. 2 minutter på hver side. Tag bøfferne af grillen, og lad dem afkøle, mens de øvrige tilberedes.
  • Skær halvdelen af tomaterne i skiver. Resten i både. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær agurken i brede spåner med en tyndskræller. Skær halvdelen af løget i ringe, resten hakkes. Hak basilikum.
  • Vend forsigtigt ingredienserne sammen med oliven og olie og smuldr fetaosten over. Skær kødet i skiver og vend i salaten.
  • Skær majsene fra kolberne.
  • Anret salaten i skåle og drys med majs. Krydr med oregano, salt og peber.
Squashflute
© Lone Kjær

Squashflute

En stor håndfuld reven squash tilfører brødet noget lækkert saftighed, som får det til at holde sig friskt længe. Brødene er nemme at bage, da vi bruger gær og lader dejen hæve lunt.

3 flutes

  • 2 ½ dl vand
  • 1 dl tykmælk, ymer eller yoghurt naturel
  • 25 g gær
  • 1 squash, ca. 250 g reven
  • 50 g solsikkefrø
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • Ca. 500 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  • Kom vand og tykmælk i en skål og opløs gæren heri.
  • Riv squash på den grove side af rivejernet.
  • Kom squash, solsikkefrø, salt, olie og fuldkornsdurummel i væsken. Tilsæt melet lidt ad gangen – måske skal der tilsættes lidt mere mel – og ælt dejen, til den er sammenhængende, men stadig lidt klistret. Melmængden kan varierer så tilsæt melet lidt af gangen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
  • Ælt dejen skødesløst til flutes og kom den i en flutesform drysset med mel.
  • Læg dem hæve ca. 30 min. inden de bages i en forvarmet ovn ved 220° i 20 min. til de er gyldne.