Gourmet-hotdogs med tomattapenade og blå birkes
Små lækre indbagte pølser. Her i selskab med en velsmagende tomattapenade.
AfLone Kjær
Brødene kan serveres både lune og kolde. Begge dele kan tilberedes i forvejen.
Snack til 4-6 personer
Butterdej 1 rulle, ca. 270 g
Dijonsennep 3 spsk.
Pølser 4 stk. ca. 300 g, gourmetkvalitet
Æg 1 stk.
Pisket til pensling
Pirkes 2 spsk. blå
Tomattapenade
Semidryed tomater 200 g (afdryppede)
Hvidløg 2 fed
Olivenolie 1 dl
Stærk paprika 1 tsk.
Salt og peber
• Rul butterdejen ud, og del den i to lige store dele på langs. Smør med et tyndt lag sennep.
• Fordel pølserne på langs, og rul butterdejen omkring pølserne. Pensl med æg, og drys med birkes.
• Skær rullerne ud i stykker på ca. 5 cm’s længde, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
• Bag dem i ovnen ved 200° varmluft i ca. 15 min., indtil butterdejen er sprød.
• Kom afdryppede semidryed tomater, presset hvidløg, olivenolie og paprika i en blender, og kør til en tapenadelignende konsistens. Justér konsistensen med olivenolie, og smag til med salt og peber.
• Servér tapenaden til de små pølsebrød.