Glaserede sommer-revelsben med nye kartofler og gulerødder

Vi laver vores egen nemme glaseringssauce på base af mango chutney, dertil hører sæsonens nye grøntsager.

© Anders Schønnemann

Glaserede sommer-revelseben

Opskrift til 4 personer revelsben 1 kg løg 1 stk. hvidløg 1 stk. peberkorn 10 stk. salt 2 tsk. mangochutney 1 dl sambal oelek 2 spsk. (chilipasta) soja 1 spsk. olivenolie 1 spsk. løg ½ stk., revet

Skær løg og hvidløg over et par gange, og kom dem i en stor gryde med peber og salt. Kom revelsben heri, og dæk med koldt vand. Lad benene koge møre i 30 min.

Sæt ovnen på 250?, eller tænd op for grillen.

Hæld vandet fra benene, og fordel dem på en bradepande med bagepapir, hvis de skal i ovnen, eller på et fad, hvis de skal ud til grillen.

Bland peberkorn, salt, mangochutney, sambal oelek, soja, olie og revet løg sammen, og fordel det over kødet. Steg revelsbenene i ca. 12 min. i ovnen eller på begge sider på grillen, indtil glaseringen begynder at blive mørk. Giv grøn salat til.

Tallerken fra Eva Solo, skål fra Rosendahl.

Nye kartofler og gulerødder - Enkelt og godt med let yoghurtdip til.

Opskrift til 4 personer

nye kartofler 1 kg gulerødder med top 500 g olie 2 spsk. limeskal 1 tsk., revet chili 2 knivspidser græsk yoghurt 10% 2 dl frisk koriander

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand ca. 15 min. Skrub gulerødderne, og kog dem møre i ca. 5 min.

Kom olie, lime og chili i bunden af en lille skål, og kom yoghurt heri.

Servér med kartofler, gulerødder og friskklippet koriander henover.

Tallerken designet af Tim malzer for Rosenthal.

Relaterede Artikler