Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Glaserede sommer-revelsben med nye kartofler og gulerødder

Vi laver vores egen nemme glaseringssauce på base af mango chutney, dertil hører sæsonens nye grøntsager.

© Anders Schønnemann

Glaserede sommer-revelseben

Opskrift til 4 personer
revelsben 1 kg
løg 1 stk.
hvidløg 1 stk.
peberkorn 10 stk.
salt 2 tsk.
mangochutney 1 dl
sambal oelek 2 spsk. (chilipasta)
soja 1 spsk.
olivenolie 1 spsk.
løg ½ stk., revet

Skær løg og hvidløg over et par gange, og kom dem i en stor gryde med peber og salt. Kom revelsben heri, og dæk med koldt vand. Lad benene koge møre i 30 min.

Sæt ovnen på 250?, eller tænd op for grillen.

Hæld vandet fra benene, og fordel dem på en bradepande med bagepapir, hvis de skal i ovnen, eller på et fad, hvis de skal ud til grillen.

Bland peberkorn, salt, mangochutney, sambal oelek, soja, olie og revet løg sammen, og fordel det over kødet. Steg revelsbenene i ca. 12 min. i ovnen eller på begge sider på grillen, indtil glaseringen begynder at blive mørk. Giv grøn salat til.

Tallerken fra Eva Solo, skål fra Rosendahl.

Nye kartofler og gulerødder - Enkelt og godt med let yoghurtdip til.

Opskrift til 4 personer

nye kartofler 1 kg
gulerødder med top 500 g
olie 2 spsk.
limeskal 1 tsk., revet
chili 2 knivspidser
græsk yoghurt 10% 2 dl
frisk koriander

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand ca. 15 min. Skrub gulerødderne, og kog dem møre i ca. 5 min.

Kom olie, lime og chili i bunden af en lille skål, og kom yoghurt heri.

Servér med kartofler, gulerødder og friskklippet koriander henover.

Tallerken designet af Tim malzer for Rosenthal.

Relaterede Artikler