
Glaserede sommer-revelsben med nye kartofler og gulerødder
Vi laver vores egen nemme glaseringssauce på base af mango chutney, dertil hører sæsonens nye grøntsager.
AfGlaserede sommer-revelseben
Opskrift til 4 personer
revelsben 1 kg
løg 1 stk.
hvidløg 1 stk.
peberkorn 10 stk.
salt 2 tsk.
mangochutney 1 dl
sambal oelek 2 spsk. (chilipasta)
soja 1 spsk.
olivenolie 1 spsk.
løg ½ stk., revet
Skær løg og hvidløg over et par gange, og kom dem i en stor gryde med peber og salt. Kom revelsben heri, og dæk med koldt vand. Lad benene koge møre i 30 min.
Sæt ovnen på 250?, eller tænd op for grillen.
Hæld vandet fra benene, og fordel dem på en bradepande med bagepapir, hvis de skal i ovnen, eller på et fad, hvis de skal ud til grillen.
Bland peberkorn, salt, mangochutney, sambal oelek, soja, olie og revet løg sammen, og fordel det over kødet. Steg revelsbenene i ca. 12 min. i ovnen eller på begge sider på grillen, indtil glaseringen begynder at blive mørk. Giv grøn salat til.
Tallerken fra Eva Solo, skål fra Rosendahl.
Nye kartofler og gulerødder - Enkelt og godt med let yoghurtdip til.
Opskrift til 4 personer
nye kartofler 1 kg
gulerødder med top 500 g
olie 2 spsk.
limeskal 1 tsk., revet
chili 2 knivspidser
græsk yoghurt 10% 2 dl
frisk koriander
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand ca. 15 min. Skrub gulerødderne, og kog dem møre i ca. 5 min.
Kom olie, lime og chili i bunden af en lille skål, og kom yoghurt heri.
Servér med kartofler, gulerødder og friskklippet koriander henover.
Tallerken designet af Tim malzer for Rosenthal.