Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Forårstærte

Invitér venner og familie til afslappet påskehygge med en enkel og inspirerende frokostret. Med denne opskrift kan du tilberede i forvejen.

© Joachim Wichmann

Opskrift 4-6 portioner
tærtedej 1 pk., færdigkøbt
æg 4 stk.
fløde 1 dl
mascarpone 1 dl
salt og peber
smør 20 g + ekstra til bageformen
forårsløg 4 stk., hakkede
hvidløg 1 fed, finthakket
brøndkarse 2-4 bdt., alt efter smag og behag, groft hakket – gem lidt til pynt
estragon 1 spsk., groft hakket
purløg 1 spsk., groft hakket
karse 1 bakke, afklippet – gem lidt til pynt

Forvarm ovnen til 200º. Drys lidt mel ud på køkkenbordet, og rul tærtedejen ud, så den passer til en springform, 22 cm i diameter.

Smør formen, læg tærtedejen i formen, skær evt. overskydende dej fra. Prik dejen med en gaffel. Stil formen til side.

Slå æggene ud i en skål. Pisk dem let sammen med en gaffel, tilsæt fløde og mascarpone. Pisk fortsat, og tilsæt salt og peber.

Sæt æggeblandingen til side. Sautér forårsløgene og hvidløget i smørret ved jævn varme i et minut, eller indtil de er bløde, men ikke brune. Tilsæt brøndkarse, og rør rundt. Sluk efter 2-3 min., og tag gryden af varmen. Tilsæt estragon, purløg og karse. Rør rundt. Hæld brøndkarseblandingen op i skålen med ægge - blandingen, rør rundt, og fordel blandingen over tærtebunden.

Klip et stykke bagepapir til, så det passer til tærtebunden. Læg det hen over fyldet. Sæt tærten midt i ovnen, bag i 40 min., eller til fyldet er fast. Tag tærten ud af ovnen, og fjern bagepapiret.

Lad tærten afk øle lidt. Fjern springformens sider, og pynt med brøndkarse og friskklippet karse på toppen. Serveres lun.

Relaterede Artikler