Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fisk og rødvin i fin kombination

En opskrift på bagt pighvar med rødløg i rødvinssky samt ristede jordskokker. Ønsker du en større ret, kan du vende nogle kogte og pillede aspargeskartofler på panden og servere dem til.

Fisk og rødvin i fin kombination

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

pighvar 4 fileter af 125 g
salt og peber
hvidløg 1 fed
rasp 2 spsk., gourmet
olivenolie

Sauce:
rødløg 2 stk.
beaujolais 2 dl
kalvefond 1 dl
smør 25 g
jordskokker 8 stk., mellemstore
citronbåd 1 stk.
basilikumblade

Sæt ovnen på 225 º. Drys pighvarfileterne med salt og peber. Brun dem i smør på en pande. Tag dem op, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Riv hvidløget, og kom en anelse på hvert stykke fisk.

Drys rasp over fisken og dryp med lidt olie. 6-7 minutter før, du skal spise, lader du fisken bage i ovnen, indtil raspen bliver let gylden. Skær rødløgene i skiver, og svits dem let i olie på en pande.

Kom vin og bouillon på panden, og lad det simre i 10-15 minutter. Tag det fra varmen, og rør smørret i. Smag til med salt og evt. lidt sukker (løget er sødt i sig selv).

Skrub eller skræl jordskokkerne, og lad dem ligge i en skål med citronvand imens. Skær dem i tynde skiver, og svits dem møre i olie på en pande. Smag til med salt.

Servér fisken på en bund af rødløg med sky, nogle basilikumblade og lidt jordskokker.

Relaterede Artikler